LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

05-01-2020 22:45 UUR Door: Chiron Rengers

Trainingskamp NEC niet alleen voor spelers


ForzaNEC kan niet zonder sponsoren. Rondom de wedstrijden tegen Lincoln Red Imps spraken we dan ook met Frans Hendriks die vijf geldschieters bereid vond om deze trip voor ons mede te bekostigen.

 

Frans Hendriks is als een van de weinigen van de Club van 19 al vroeg gearriveerd om de twee wedstrijden van NEC te aanschouwen. “De meeste komen wat later, twee wedstrijden is ook wel wat veel. Maar ik heb dit altijd meer voor de spelers en de supporters gedaan, dan dat ik de business interessant vind.” Dat hij meer supporter dan sponsor is, dat blijkt al snel als Jellert van Landschoot voor de tweede keer in korte tijd de bal inlevert. “Da sien Belgische ballen”, schalt het in onvervalst Nijmeegs tussen de bergen door over het verder stille veld richting de rossige middenvelder.

 

 

Het trainingskamp met de Club van 19 bestaat nu zo’n 23 jaar. “Ik kwam net terug uit Cuba en Hans (van Delft, red.) zei: ‘regel jij 5 man, regel ik 5 man’. De avond was nog niet om of Hans kwam terug: ‘Ik heb er al negen die meewillen, wat jij?’” Het jaarlijks terugkerende trainingskamp wordt al jaren gesponsord door de Club van 19, maar deze begint wel op leeftijd te raken, zo blijkt bij het traditionele penaltyschieten. Frans Hendriks kocht zelfs bij de plaatselijke sportwinkel een splinternieuw paar voetbalschoenen, uiteraard 'gewoon' in het zwart. Waar vroeger de ballen langs Bas Roorda, Dennis Gentenaar, Jasper Cillessen en Gabor Babos vlogen, heeft de 16-jarige Robin Roefs het beduidend makkelijker. De meeste sponsoren, inmiddels achterin de zestig of zelfs al in de zeventig, weten het de debuterende goalie nauwelijks moeilijk te maken.

 

 

Terug naar Frans. Hoe kijkt hij naar de huidige selectie? “Zo’n jonge ploeg, dat is toch mooi. Er zijn veel jongens met talent, met wie ik ook goed omga. Bart en Ole stuur ik regelmatig een berichtje en dan reageren ze met een duimpje ofzo. Ik vind ook wel dat jullie met die cijfers bij Forza erg streng zijn hoor. Ze zijn in ieder geval nooit op gebrek aan inzet te betrappen.”

 

Over sommige spelers en supporters laat Hendriks zich minder enthousiast uit. “Soms zie je gewoon, die gaat het nooit redden bij een club als NEC.” Het timmermansoog van de 74-jarige ziet daarin ook nog een parallel tussen spelers en supporters. “Voor allebei geldt, sommige mensen doen dingen alleen maar voor zichzelf." Dat valt van de Nijmeegse geldschieter niet te zeggen. We willen Frans nogmaals hartelijk danken voor zijn steun aan ForzaNEC en aan deze trip in het bijzonder.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS