LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-10-2019 22:29 UUR Door: Julian Paardekooper

Teruggekeerde Van Eijden leidt Brood om de tuin


Rens van Eijden maakte vrijdagavond op bezoek bij NAC zijn rentree na een kleine negen maanden blessureleed. In aanloop naar het duel leidde de centrumverdediger zijn oud-trainer Ruud Brood nog om de tuin. "Hij dacht dat we 5-2-3 gingen spelen."

 

Voor het duel had Van Eijden contact met NAC-doelman Nick Olij, die hij kende uit zijn periode bij AZ. "Nick vroeg of ik ging spelen. Ik zei dat we het 5-2-3 systeem gingen hanteren en ik erbij kwam in het centrum. Hij speelde het door naar Ruud Brood, die zijn ploeg zo voorbereidde." Veel leverde het overigens niet op. "We zijn te wisselvallig", oordeelt Van Eijden.

 

"In de periode dat ik toe moest kijken was dat ook het geval: we spelen fases prima, maar bij vlagen vallen we ook ver terug. Vandaag was dat ook het geval. We kwamen niet echt tot grote kansen. We hebben wel de paal en de lat geraakt, dus daarin ontbreekt ook wat geluk."

 

Zo verliest NEC voorlopig de aansluiting met de subtop en zakt het weg naar plek 13. "Vandaag verliezen we, maar op bezoek bij NAC hoef je ze ook niet te pakken als je ervoor zorgt dat je ze niet onnodig verliest bij mindere tegenstanders", doelt Van Eijden op o.a. de 2-0 nederlaag bij FC Dordrecht. "Maar we hoeven hier niet te verliezen, laat dat duidelijk zijn. Zij hebben wat geluk met een van richting veranderd schot, Mattijs (Branderhorst, red.) redt ons in de eerste helft twee keer knap."

 

Wat maakt dan wel het verschil? "Er zit genoeg potentie en kwaliteit in deze groep, dat halen we onvoldoende eruit. Het is ook slimmigheid. Op het einde staan we twee, drie minuten bij de cornervlag. Randy komt er twee keer dom in en heeft wat geluk dat hij geen tweede gele kaart krijgt. Als je over ervaring praat, mag iemand als Randy dat niet overkomen, maar het gebeurt in het heetst van de strijd. Tijdrekken is irritant, maar je moet er verstandig mee omgaan."

 

Komende week komt NEC niet in actie in verband met interlands. Van Eijden gaat er wel vanuit dat hij weer minuten gaat maken. "Meestal spelen we wel gewoon een oefenwedstrijd. Hopelijk kan ik dan beginnen en misschien zit er bij de hervatting van de competitie wel weer een basisplaats in", is Van Eijden hoopvol gestemd.

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS