LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-09-2019 13:06 UUR Door: Sander Janssen

Succesvol uitstapje voor Van de Looi: "Word ik alleen maar beter van"


Tom van de Looi heeft een goede interlandperiode achter de rug. De twintigjarige middenvelder speelde twee keer negentig minuten bij Oranje onder 20 en scoorde tegen Duitsland. Zijn frisse kapsel had daar overigens niks mee te maken. “Dat vond ik gewoon mooi, haha.”

 

Van de Looi opende afgelopen zondag de score tegen Duitsland door uit een afgeslagen corner knap raak te schieten. Duitsland won nog wel met 1-2. “Het was best een mooi doelpunt, ik was er heel blij mee”, zei Van de Looi tegen ForzaNEC. “Bij de onder 17 of 18 heb ik eerder gescoord en bij de onder 19 ook een paar keer. Dit was de eerste voor de onder 20. Ik heb een goede week gehad. Alles gespeeld, op hoog niveau tegen goede tegenstanders. Daar word je alleen maar beter van. Dat ik aanvoerder was, was een eer.”

 

Tussen spelers als Kik Pierie, Jurgen Ekkelenkamp (Ajax) en Zakaria Aboukhlal (AZ) stond de naam van Van de Looi. “Dat is een compliment. Voor mij is het goed om daar bij te zijn. We hebben een goed team met goede spelers. Een prima trip en nu kan ik meteen door met een druk weekend bij NEC. We moeten de punten gaan pakken. Ik ben fit om te spelen, ik ben er klaar voor.”

 

Op het middenveld bij NEC krijgt Van de Looi gezelschap van Zian Flemming. De aanvallende middenvelder begint tegen FC Den Bosch waarschijnlijk nog op de bank. “Ik heb hem twee trainingen meegemaakt en hij maakt een goede indruk. Een volwassen jongen met een goede techniek. Hij is absoluut een versterking voor ons. Zian schiet ze er op de training al aardig in, hopelijk doet hij dat dit weekend ook.”

 

Als Flemming in aanmerking komt voor een basisplek, zal Van de Looi, Jellert van Landschoot of Mart Dijkstra eruit moeten. “De trainer heeft meer keuzes, dat is alleen maar goed. We hebben iedereen nodig. Maandag is er weer een wedstrijd. Het is belangrijk om als team bij elkaar te blijven. Den Bosch ken ik niet zo heel goed, maar we hebben de beelden gezien. Ze hebben het nu wat moeilijker. Voor ons een mooie wedstrijd. We hopen de stijgende lijn door te trekken.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Zeldzame beelden????

Een bericht gedeeld door Tom van de Looi (@tomvandelooi) op

 

Foto: Orange PicturesBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS