LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

14-05-2018 14:52 UUR Door: Redactie

Sturing twijfelt over operatie: "Al een tijdje geen last"


Nu de competitie erop zit voor NEC moet Frank Sturing mogelijk geopereerd worden aan zijn enkel. Tenminste, als het allemaal doorgaat. Tegen ELF Voetbal legt hij uit waarom hij misschien van de ingreep afziet.

"Op 23 mei moet ik onder het mes bij het CWZ in Nijmegen. Een stukje bot in mijn rechterenkel wordt verwijderd. Tegelijk wordt mijn enkel tijdens de kijkoperatie schoongemaakt. Ik heb al eerder een foto laten maken en een mri-scan. We besloten de ingreep uit te stellen tot na de competitie. Ik heb er immers al een tijdje last van. Acht jaar geleden heb ik de enkel gebroken en sindsdien is hij zelden pijnvrij geweest."

Toch twijfelt Sturing. "De laatste tijd heb ik er juist helemaal geen last van. Zondag kon ik pijnvrij spelen. Ik ben nu helemaal fit. Na mijn operatie zou ik zes weken moeten herstellen. Of de klachten door de ingreep helemaal verholpen zouden zijn, vormt geen garantie. Misschien is een injectie de oplossing. Dat moeten we de komende dagen met de medische staf gaan bespreken."

Als Sturing geopereerd wordt, is de kans groot dat hij het begin van de voorbereiding mist en dat wil de verdediger liever niet. "Ik wil straks volledig fit aan de voorbereiding beginnen. Er komen opties achterin vrij. Daar wil ik instappen. Volgend seizoen wil ik een basisplaats bekleden. Daarom moet ik ervoor zorgen dat ik er dan sta!"

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS