LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

10-03-2019 12:30 UUR Door: Sander Janssen

Sturing knokt zich terug van 'mentaal zware' blessure


Frank Sturing dacht er in november eventjes uit te liggen nadat hij last kreeg van zijn knie. De 21-jarige verdediger kwam bedrogen uit, want pas drieënhalve maand later hervatte hij de groepstraining. Sturing maakte een lastige tijd door en miste een groot deel van het seizoen, terwijl NEC bleef sukkelen in de Eerste Divisie.

 

Dat hij afgelopen week weer aansloot bij de groep zorgde voor een glimlach op het gezicht van Sturing. De Nijmegenaar kijkt naast het trainingsveld terug en richt zijn blik even op De Eendracht, waar hij maandenlang herstelde. "In dat hok", refereert hij aan het krachthonk. "Het ziet er mooi uit hoor, maar na drie maanden word je er wel een beetje gek van. Je zit daar met de fysio en andere geblesseerden. Het is wel leuk als er ook andere jongens zijn, dan ben ik daar niet alleen. Ik ben blij dat ik weer met de groep op het veld sta."

 

Sturing kreeg in november na een training last van zijn knie. "Ik dacht dat het binnen een weekje wel weer voorbij zou zijn. Ik had een training afgewerkt en 's middags bij de lunch had ik er ineens last van. Er was niet echt een moment waarop het gebeurde. Ik heb ook nog nooit een knieblessure gehad. Het was in het begin een beetje onduidelijk wat de diagnose was. Uiteindelijk heeft het helaas lang geduurd. Ik hoop dat het nu goed is hersteld."

 

 

Door de blessure miste Sturing ook het trainingskamp van NEC in Estepona. Vorig seizoen was hij er nog wel bij in het zuiden van Spanje. "Er was nog twijfel of ik wel of niet zou kunnen meetrainen. Achteraf was het de juiste beslissing om in Nijmegen te blijven. Het heeft allemaal langer geduurd dan verwacht. De club wilde alleen fitte spelers meenemen en dat is begrijpelijk. Ik heb met de fysio's op De Eendracht gewerkt. Het is altijd goed om bij de groep te zijn, maar ik snapte het besluit wel."

 

Zeker richting de winterstop ging het NEC niet goed af in de Eerste Divisie. Sturing zag het tijdens zijn herstel aan. "Het was pittig. Je wil er graag bij zijn. Balen als ik dan geblesseerd ben. Het was mentaal ook zwaar. Telkens dacht ik bijna terug te zijn, maar werd ik weer teruggeworpen. Als ik dan de tegenvallende resultaten zie... Ik had het team graag willen helpen, maar ik heb er geen invloed op. Het is extra balen als het dan moeizaam gaat met de ploeg."

 

Inmiddels staat Sturing pijnvrij op het veld. Geduld is een schone zaak richting zijn rentree. "Het gaat goed. Ik loop niet op de zaken vooruit. Ik wil er in de eindfase graag bij zijn, maar ik moet eerst helemaal fit worden. Ik moet het rustig opbouwen met trainen. Aan de hand van de reactie op trainingen kijken we welke stappen ik verder kan maken. Het gaat nu goed, maar ik moet waken voor een terugval. Daarom zat ik vrijdag nog niet bij de selectie. Ik moet eerst een volle trainingsweek meedoen. Hopelijk lukt dat komende week. Het is lastig om te zeggen wanneer ik weer kan spelen."

 

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS