LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-08-2018 22:00 UUR Door: Julian Paardekooper

Sturing heeft twijfels: "Waarom hier een oefenduel?"


NEC versloeg vrijdagavond JVC Cuijk en boekte daarmee haar vierde overwinning op rij in de voorbereiding. ForzaNEC.nl sprak na afloop met Frank Sturing, die de eerste 45 minuten meespeelde tegen de derde-divisionist.

 

"Ik vond dat we stroef begonnen. Het was niet helemaal zuiver, we staken niet de juiste energie erin. Na de drinkpauze controleerden we de wedstrijd meer en speelden we wat zuiverder. En dan zie je gelukkig dat we nog twee keer scoren voor rust", aldus Sturing, die samen met Mart Dijkstra centraal achterin opereerde.

 

De verdediger zag ook dat het er verdedigend niet altijd even best uitzag. "Net als vorig jaar bijten we ons stuk op de stugge defensie en lopen we tegen de counters aan. Ook de restverdediging bij corners stond niet goed. We moeten er nog goed naar kijken, want als we dat zo weggeven in de competitie worden we echt geslacht."

 

NEC speelde in Cuijk op een kunstgrasveld dat door de KNVB eigenlijk vorig seizoen al was afgekeurd. NEC en JVC kregen de mogelijkheid om het duel in Sint Agatha te spelen, waar dit weekend de Copa del Agatha wordt afgewerkt, maar beide clubs zagen daar vanaf. "Dit kunstgrasveld was natuurlijk ontzettend slecht", vertelt Sturing. "De bal rolt heel raar. Eigenlijk moet je er ook vraagtekens bij zetten waarom je hier een oefenwedstrijd speelt. Je voelt gewoon dat het niet best voor je knieën en enkels is." Zeker voor Sturing zelf, die tien weken terug geopereerd werd aan zijn enkel.

 

"Het gaat opzich wel goed. Ik heb een kleine terugslag gehad en kreeg er weer wat last van, maar heb op de goede momenten belasting erop gelegd. Maar, dit soort ondergronden komt het herstel natuurlijk niet ten goede." De geboren Nijmegenaar is inmiddels weer fit en is dan ook gebrand de strijd aan te gaan met nieuwkomer Rens van Eijden. "Rens is een hele goede speler, die ik al ken uit onze periode onder Ernest Faber. Hij is een echte leider. Ik zie er naar uit om weer met hem samen te werken. Ik hoop wel dat ik mijn plek behoudt, want ik ga niet zomaar mijn positie afstaan. Ik moet laten zien dat ik de beste ben en dan speel ik gewoon."

 

Volgende week komt Fortuna Dusseldorf naar De Goffert. Dat is de laatste test voor de ploeg van Jack de Gier en ook een van formaat. "Dat wordt een hele mooie pot", grijnst Sturing.

 

Foto: Rob Koppers

 

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS