LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

05-10-2018 21:53 UUR Door: Martijn Soetekouw

Slordig NEC verliest op bezoek bij Almere City


NEC heeft de kans om koploper te worden laten liggen. Op bezoek bij Almere City werd er met 1-0 verloren. De thuisploeg opende al snel de score, waarna NEC voor een hels karwei stond.

Bij NEC waren er enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Gier moest noodgedwongen een keeperswissel toepassen. Afgelopen week werd bekend dat Norbert Alblas er tot en met de winterstop uit ligt met een blessure. Daardoor speelde Marco van Duin. Aanvoerder Rens van Eijden nam zijn plaats centraal in de verdediging weer in, hierdoor moest  Josef Kvída plaatsnemen op de bank. Voorin kreeg Romeny de kans zich te laten zien, dit ging ten koste van Darri.

Al vroeg in de wedstrijd komt de thuisploeg op voorsprong na een schitterende counter, op aangeven van Seck kopte de centrumspits van Almere City, Soleri, de 1-0 binnen. Kort daarna liet NEC van zich horen, Braken schoot tegen de binnenkant van de paal. NEC was in het eerste half uur niet vaak gevaarlijk op de helft van de tegenstander, maar het was Almere City dat meer in kansrijke situaties kwam. Overtoom kwam namens NEC in scoringspositie, hij schoot van afstand zo'n drie meter naast. Aan de kant van NEC werden de nodige fouten gemaakt en liet zich niet van zijn beste kant zien. Richting de rust kreeg NEC een vrije trap op circa 20 meter van de goal nadat Braken werd gevloerd. Het scheelde maar weinig, want Overtoom schoot maar net naast. Vlak voor de rust bereikte bereikte Labylle, via een voorzet door de lucht, Braken, maar hij kopte over.

NEC kwam niet veel beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Almere City was heel dichtbij, na een diepe bal op Soleri, werd Van Eijden op het verkeerde been gezet en was het uiteindelijk Van Duin die de inzet blokte. Nadat de wedstrijd een uur aan de gang was, had NEC nog geen echte kans gecreëerd. Toen begon NEC wat meer te voetballen op de helft van Almere en probeerde Braken het met een omhaal vanuit een hoekschop. Hij raakte de bal goed, maar de bal ging over. Opeens was daar Mart Dijkstra, die het vanaf 18 meter probeerde, zijn schot was echter te hoog. In de 75e minuut was er een grote kans voor NEC, Darri legde de bal perfect neer voor Achahbar, maar de doelman van Almere City maakte een geweldige redding. Dan kreeg Almere City de kans om de score te verdubbelen, maar Receveur mikte de bal over. In de slotfase was Van Eijden heel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn halve omhaal werd geblokt. Achahbar ontsnapte nog aan een rode kaart, nadat hij twee keer tegen Loen aanbeukte, terwijl er geen bal in de buurt was.

Zo verliest NEC meer dan terecht op bezoek in Almere. Door deze nederlaag staat Almere City alleen aan top in de Keuken Kampioen Divisie, aangezien Sparta gelijkspeelde bij GAE en FC Twente op 1-1 bleef steken op bezoek bij FC Eindhoven.

Volgende week vrijdag ontvangt NEC in eigen huis FC Eindhoven. NEC zal het dan in ieder geval moeten stellen zonder Mathias Bossaerts en Ole Romeny.

Wedstrijdverloop:
'8 Soleri 1-0

Scheidsrechter: Christiaan Bax

Opstelling NEC: Van Duin; Joppen, Van Eijden, Bossaerts, Labylle ('83 Kvída); Dijkstra, Achahbar, Overtoom; Okita, Braken, Romeny ('63 Darri).

Opstelling Almere City: Plattel; Van Vlerken, Mirani, Hammouti, Seck; Receveur, Kip, Loen; Efmorfidis ('72 Ahannach), Soleri ('81 Luckassen), Calcan ('90 Van Hilten).

 

Foto: Orange PicturesBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS