LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-03-2019 12:26 UUR Door: Redactie

Slechts twee NEC'ers pakten meer kaarten dan De Gier


Het was vrijdagavond weer raak voor Jack de Gier. De trainer van NEC kreeg in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (1-0) voor de vijfde keer dit seizoen een gele kaart. De Gier had aanmerkingen op een beslissing van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Zelfs masseur Jos Smit kwam in het gelekaartenklassement terecht.

 

Slechts twee NEC'ers pakten dit seizoen tot nu toe meer kaarten dan trainer De Gier. Joey van den Berg staat niet geheel verrassend bovenaan in het klassement. Hij pakte tegen Roda zijn negende gele kaart van het seizoen en kreeg ook een keer rood. Mart Dijkstra staat op zeven gele kaarten.

 

De Gier kreeg eerder dit seizoen in de wedstrijden tegen FC Eindhoven en Sparta Rotterdam al een gele kaart en op bezoek bij FC Den Bosch zelfs twee gele kaarten en dus rood. De trainer ontsnapte toen aan een schorsing omdat de rode kaart werd geseponeerd.

 

Qua gele kaarten (voor spelers) staat NEC hoog in het klassement van de Eerste Divisie. De Nijmegenaren kregen dit seizoen 51 gele kaarten. Alleen FC Eindhoven kreeg er met zestig meer. Met slechts twee rode kaarten doet NEC het wel weer goed op het fairplayklassement.

 

GeelRood
Joey van den Berg91
Mart Dijkstra70
Jack de Gier51
Rens van Eijden50
Leroy Labylle40
Terry Lartey Sanniez40
Josef Kvida40
Jonathan Okita40
Mathias Bossaerts30
Randy Wolters20
Guus Joppen20
Anass Achahbar20
Brahim Darri*20
Sven Braken*20
Ferdy Druijf20
Paolo Sabak11
Ole Romeny10
Kevin Jansen*10
Jos Smit (masseur)10

*inmiddels niet meer actief voor NEC

 

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS