LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-07-2019 20:48 UUR Door: Redactie

Sellouf leidt NEC naar zege tegen Sportfreunde Lotte


NEC heeft dinsdagavond ook de derde oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Nijmegenaren waren dankzij een doelpunt van Ayman Sellouf met 1-0 te sterk voor Sportfreunde Lotte, dat uitkomt in de Regionalliga West op het vierde niveau van Duitsland.

 

Het trainerstrio begon met een aanvallend ingesteld middenveld met Paolo Sabak, Ragnar Oratmangoen en Mike Ndayishimiye. Een kans in de tweede minuut was misschien ook wel het grootste wapenfeit van NEC in de eerste helft. Randy Wolters bereikte Ole Romeny met een voorzet, maar de poging van de spits vloog over het doel. Een kwartier daarna zag Mattijs Branderhorst hetzelfde bij zijn doel gebeuren toen een speler van Lotte de bal over volleerde.

 

Het aantal kansen viel in het restant van het eerste bedrijf tegen. Richting de rust hield Branderhorst de Nijmegenaren twee keer op de been. De doelman pakte eerste een kopbal uit een vrije trap en stond later in de weg na een slechte pass van Sabak. Branderhorst redde met zijn voet. Daarna kwam Ayman Sellouf na een goede combinatie met Souffian El Karouani (foto uit eerdere wedstrijd) nog alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd geblokt. Uit de daaropvolgende corner kwam geen gevaar.

 

Tweede helft

NEC begon de tweede helft voor het eerst in deze voorbereiding met dezelfde tien veldspelers. Het trainerstrio haalde alleen Branderhorst naar de kant voor Job Schuurman en zag het al na vier minuten 0-1 worden. Ndayishimiye zette Sellouf alleen voor de keeper en de vleugelspeler rondde af voor zijn zesde treffer in deze voorbereiding. Het talent scoorde tegen Overasseltse Boys al drie keer en tegen de amateurtak twee keer.

 

Na krap een uur kreeg Romeny nog een grote kans. Ndayishimiye zette een goede actie in en bereikte de aanvaller, die tegen de paal schoot en er daarna zelf tegenaan botste. Er moest een blessurebehandeling aan te pas komen. Kort daarna wisselde het trainerstrio negen spelers. Alleen invaller Schuurman en Sabak bleven staan. Achterin was plek voor Joey van den Berg, terwijl Josef Kvida op linksback stond. Leroy Labylle ontbrak maandag al op de training en dus is de Tsjech een extra optie op die positie.

 

Kvida liet zich al snel in aanvallend opzicht zien met een voorzet op Sven Braken na een goede pass van Frank Sturing. De spits raakte de bal echter niet perfect, waardoor zijn poging over het doel vloog. Na zeventig minuten ging ook Sabak naar de kant. Verrassend genoeg kwam niet nieuwkomer Jellert van Landschoot in het veld, maar keerde Oratmangoen na tien minuten op de bank alweer terug. Daarna kregen Tom Overtoom (geblokte vrije trap), Jonathan Okita (over) en Braken (redding keeper) nog kansen, maar het bleef bij 0-1. SF Lotte zag wegens buitenspel in de slotfase een doelpunt afgekeurd worden.

 

NEC is bezig aan een kort trainingskamp in Duitsland, dat komende vrijdag wordt afgesloten met een wedstrijd tegen SV Wuppertal. De Duitse club speelt net als Lotte op het vierde niveau.

 

Wedstrijdverloop:

49’ 0-1: Sellouf.

 

Opstelling tot 60e minuut: Branderhorst (46’ Schuurman); Van Rooij, Bossaerts, Odenthal, El Karouani; Sabak, Oratmangoen, Ndayishimiye; Sellouf, Romeny, Wolters.

 

Opstelling na 60 minuten: Schuurman; Lartey Sanniez, Sturing, Van den Berg, Kvida; Dijkstra, Overtoom, Sabak (70’ Oratmangoen); Musaba, Braken, Okita.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS