LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

02-06-2018 13:10 UUR Door: Redactie

Sellouf bezorgt NEC O17 met hattrick de beker


NEC O17 heeft zaterdag onder toeziend oog van ruim 500 toeschouwers de beker gewonnen door de leeftijdsgenoten van Ajax met 4-0 te verslaan. Spits Aymen Sellouf was de grote man voor de ploeg van trainer Francois Gesthuizen.

 

NEC opereerde in een 5-3-2 formatie en daar hadden de jonkies van Ajax alle moeite mee. Hoewel zij in de openingsfase voornamelijk balbezit hadden, waren de kansen voor de Nijmegenaren. Linkerspits Aymen Sellouf profiteerde van de ruimte die de zwakke Ajax-defensie gaf en schoot met een beetje geluk na 22 minuten de openingstreffer tegen de touwen.

 

Nog geen minuut later verdubbelde hij de voorsprong. Na een te korte terugspeelbal van Taylor aarzelde Sellouf niet en liet hij Daan Reiziger kansloos: 2-0! In de tweede helft gaf Ajax nog meer ruimte weg en wist het geen vuist te maken tegen het compacte NEC. Het leverde in 80 minuten voetbal dan ook maar één schot op doel af.

 

Met een uur op de klok besliste Sellouf het duel door zijn hattrick te maken. Nadat de scheidsrechter goed de voordeelregel toepaste, kon de spits oog in oog met de Ajax-goalie de 3-0 op het scorebord zetten. Aanvoerder Lucas Veenendaal tikte tien minuten voor tijd uit een hoekschop ook nog de 4-0 binnen en maakte het feest compleet!

 

Bekijk hieronder, met dank aan Ajax TV, de samenvatting van de finale.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS