LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-01-2019 12:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Sanniez: "We kunnen ons geen misstappen meer permitteren"


Terry Lartey Sanniez kwam afgelopen zomer over van Ajax Amsterdam. De rechtsback kende persoonlijk een wisselvallige eerste seizoenshelft. Langs het trainingsveld in Estepona blikt hij kort terug op het najaar, maar wil hij vooral vooruit kijken. In Estepona moet een begin worden gemaakt aan een comeback.

 

"Het voelt als opnieuw starten", trapt Sanniez af. "We hebben nog een half jaar te gaan. Er valt nog veel te halen, maar dan moeten we er wel in geloven." Een trainingskamp komt dat altijd ten goede. "Dan kom je dichter bij elkaar en kun je goed toewerken naar de tweede seizoenshelft. We hebben voor de laatste wedstrijd in 2018 al uitgesproken dat we in januari weer fris op de club zouden komen. We moesten alle negativiteit zoveel mogelijk loslaten. Dat is namelijk ook allemaal verleden."

 

Meer bereidheid

Toch wil Sanniez wel even kort terugblikken. "Het was absoluut teleurstellend." Na drie dagen in Spanje ziet de rechtsback al verschillen. "Er is meer bereidheid. We willen gewoon hard werken, maar ik zie dat we allemaal meer focus hebben op de training. Iedereen beseft ook dat we ons geen misstappen meer kunnen permitteren. We hoeven elkaar niet meer zoveel op scherp te zetten, want dat doet iedereen zelf nu. Ik zie daar wel progressie in."

 

Vorig jaar speelde Sanniez voor de beloften van Ajax. De druk in Amsterdam is misschien een stuk lager dan hier, in Nijmegen. Sanniez ontkracht dat. "Ik merk daar zelf niet veel van. We zitten nu in een fase met veel druk, maar dat was vorig jaar bij Jong Ajax in de tweede seizoenshelft ook het geval. Daar moesten we ook alles winnen, we moésten kampioen worden."

 

Blessures

Persoonlijk begon de 22-jarige verdediger erg sterk aan het voetbalseizoen. Thuis tegen SC Cambuur en uit bij Jong FC Utrecht was de Amsterdammer niet te passeren en stoomde hij veel op over de flanken. Daarna zakte hij echter steeds verder terug. "Ik heb last gehad van blessures. Eerst aan mijn hamstring, vervolgens de schouder. Het zat niet mee. Ik heb binnen en buiten hard getraind en mezelf goed herpakt. Toen ik weer fit was, probeerde ik net wat extra te geven op de trainingen. Ik moest mezelf terugknokken in de basis."

 

En met succes. Uiteindelijk speelde hij 13 competitiewedstrijden. "Nu sta ik er gewoon weer. Nu kan ik gelukkig ook zeggen dat ik fit teruggekomen ben van vakantie." Sanniez zocht in die vakantie een aantal vrienden op in Londen. "Daarnaast heb ik het in Nederland gezellig gehad met vrienden en familie. Lekker ontspannen."

 

Verwachtingen

Een kampioenschap heeft Sanniez inmiddels wel uit zijn hoofd gezet. "Als team vinden we dat we elke wedstrijd moeten kunnen winnen. Dat hebben we ook uitgesproken. Ik vind ook dat we dat moeten kunnen eisen. We moeten ervoor zorgen dat we in de Play-Offs terecht komen. Het seizoen is echt nog niet verloren, daarin kan van alles gebeuren", is Sanniez positief ingesteld. BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS