LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-01-2019 18:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Sabak maakte 'spookdoelpunt': "Ik had echt niks in de gaten"


Paolo Sabak speelde vrijdagmiddag negentig minuten tegen Westlandia. De Belg scoorde een keer, maar dat zag er niet geheel normaal uit. Zijn schot belandde via de keeper in het vangnet, maar passeerde toch de doellijn. Sabak begreep de verwarring na afloop echter niet.

 

"Was er iets raars aan dan?" Bij het zien van de beelden keek hij verbaasd op. "Huh? Dat is een spookdoelpunt!", zei de Belg. "Die tellen ook. Het was een raar doelpunt. Ik schoot hem recht op de keeper af en hij liet hem door zijn handen glippen." NEC won uiteindelijk met 5-1. Sabak legde veel energie in zijn spel en dat resulteerde onder andere in de 3-0 van Jonathan Okita. Hij liep door op de keeper, die op zijn beurt de bal inleverde bij Okita waardoor hij de vrije doortocht had. "Het was erg vermoeiend. Ik heb wel wat last van kramp gehad tijdens de wedstrijd."

 

 

"Als ik dan speel kan ik het beter goed doen", doelt Sabak op zijn gretige indruk. "Anders kan ik beter om een wissel vragen. Hier word ik ook sterker van, dat is alleen maar lekker." De creatieveling speelt dit seizoen nog niet veel. "Ik zit eigenlijk al twee jaar op de bank, ik ben het dus wel gewend. Toch wil je als voetballer altijd spelen. De trainer heeft altijd gelijk, ik moet het dus bij mezelf zoeken. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen." 

 

Vijf invalbeurten. Dat is de opbrengst van de eerste seizoenshelft voor Sabak. Daarnaast loopt het in het elftal ook niet goed. "Ik ben hier gekomen om te promoveren, maar het liep allemaal anders. Ik denk wel dat we een goede stap kunnen zetten hier in Estepona. De omstandigheden hier zijn uitstekend. We hebben een mooi hotel, een lekker veld."

 

 

In het hotel slaapt Sabak samen met de andere talentvolle Belg: Mike Tresor Ndayishimiye. "Iedereen speelt hier FIFA dus wij ontkomen er niet aan. Om eerlijk te zijn moet ik Mike feliciteren, hij heeft gewonnen." Naast een beetje plezier wordt er wel degelijk hard gewerkt in Estepona. "Vooral het half zeven opstaan valt zwaar, maar het is goed. Ook de trainingen waren zwaar. Je wordt er fitter van en dat kan alleen maar in je voordeel werken."

 

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS