LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

18-10-2019 23:56 UUR Door: Bas Wijnia

Romeny weer in de basis: "We speelden vandaag anders"


Ole Romeny stond vrijdag na drie wedstrijden weer in de basis bij NEC. De 19-jarige aanvaller genoot de voorkeur op de flank boven Anthony Musaba. Hij creëerde een aantal kansen over de linkerkant, waar hij en linksback Bas Kuipers elkaar goed aanvoelden. 

“Als ik zelf speel dan zwerf ik altijd wel een beetje. Ik stond vaak linksbuiten vandaag, maar ik wissel een beetje tussen de spits, vleugel en 10-positie. Ik ga vaak naar binnen, ben natuurlijk niet écht een linksbuiten.”

“Bas Kuipers kwam vandaag vaak langs de zijlijn. Wij voelen elkaar goed aan, ook op de trainingen. Hij is er eigenlijk altijd dus ik kan de bal vaak bij hem kwijt. Ook omdat ik vaak naar binnen ga, komt hij vaak vrij.”

Vandaag won NEC weer eens na vijf wedstrijden op rij zonder drie punten. “We speelden vandaag ook met een andere speelstijl. Ik speelde iets meer als vierde middenvelder. Ik denk dat er bij ons veel beweging was. We hadden veel kansen, maar waarom we er niet meer maakten is mij ook een raadsel.”

Na een klein uur spelen kwam met Etien Velikonja een echte spits in het veld, waardoor Zian Flemming terug naar het middenveld schoof. “Zian is niet een echte spits. Hij kan het wel goed invullen maar hij probeert het ook nog een beetje uit. Met Etien heb je een klassieke spits die de bal bij zich houdt en ballen doorkopt. Hij is een ander soort spits, dat voelen we wel aan ja.”

Aymen Sellouf kreeg in de blessuretijd nog een dot van een kans op zijn eerste doelpunt voor NEC. “Die had ik hem echt gegund. Aymen is goed bezig, jammer dat zijn kans er niet in ging. Ik zei nog tegen hem dat het hoort bij voetbal. Zo’n bal schiet je er met de training honderd keer in, maar je doet het niet expres. Zijn goal komt nog wel.”

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS