LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

06-12-2019 22:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Romeny oordeelt hard: "Het was vandaag echt slecht"


Ole Romeny mocht het vrijdag weer eens proberen vanuit de spitspositie en vulde dat beter in dan Flemming dat afgelopen weken deed. Tevreden was het talent echter niet. Hij stond naar eigen zeggen op een 'eiland' en miste de aansluiting van de rest van zijn team. "We waren gewoon slecht vandaag. Ik ben er echt kapot van", liet Romeny zijn frustratie blijken.

 

"Wij zijn NEC, we waren dichtbij de periode. Nu lopen we die mis doordat we het zelf twee keer laten liggen." Een verklaring voor het matige spel van de Nijmegenaren na de interlandperiode heeft Romeny niet. "Ik heb zelf in ieder geval geen last van druk. Ik ben niet bezig met verliezen of fouten maken, winnen is het enige dat telt."

 

Door de nederlaag is NEC definitief uitgeschakeld in de strijd om de tweede periode. "We waren zeven wedstrijden ongeslagen, we pakten in ieder geval de punten. Vandaag was het echt slecht", oordeelde hij hard, want zo slecht leek de ploeg vandaag niet eens te spelen. "Hm, het eerste kwartier was goed, maar daarna leden we veel en veel te veel balverlies." Excelsior speelde echter ook niet goed. "Dat maakt me vooral gefrustreerd."

 

"Als we gewoon ons normale niveau hadden gehaald, gingen we hier met een resultaat naar huis." Was het probleem dan dat de doelpunten, net als tegen Volendam, te makkelijk werden weggegeven? "Dat denk ik niet, voetballend brachten we gewoon echt te weinig. We hielden de bal niet vast, de opbouw was te stroperig." Over zijn eigen optreden was Romeny ook niet tevreden. "Ik liet mezelf te makkelijk van de bal afzetten, was te weinig in het spel betrokken."

 

De tweede helft ging hij zich meer bemoeien met het spel van de Nijmegenaren. "Dan kan ik het spel gaan verdelen en kom ik meer in mijn kracht. Ik maakte een goede goal en later was Anthony (Musaba, red.) nog dichtbij de 1-2." De aansluiting die hij miste lag ook deels aan zijn eigen spel. "We speelden vandaag zonder tien, dat zou goed uit kunnen pakken als ik me wat meer uit laat zakken. In de tweede helft ging dat beter, daar kunnen we mee verder."

 

Volgende week komt Almere City naar De Goffert. NEC moet nu oppassen dat het niet met een flinke kater de winterstop in gaat. "Dan kunnen we de cliché's weer boven tafel halen, maar daar heb ik niet zo'n zin in. We moeten gewoon weer ons eigen ding gaan doen. We kunnen prima voetballen", besluit een duidelijk gefrustreerde Romeny.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS