LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

10-10-2019 14:38 UUR Door: Redactie

RC Genk heeft weinig aan NEC in oefenduel


NEC heeft de oefenwedstrijd tegen Racing Genk met 3-1 verloren. De huidige nummer zes in de Jupiler Pro League had weinig moeite met de formatie van Francois Gesthuizen, Rogier Meijer en Adrie Bogers, waar Rens van Eijden zijn rentree in de NEC-basis maakte na lang blessureleed.


Waar Van Eijden net terug kwam van een blessure, moest Frank Sturing het veld na een halfuur verlaten met een lichte blessure. RC Genk was toen al op voorsprong gekomen via aanvoerder Sébastien Dewaest. Bij NEC begon Zian Flemming in de spits, maar hij kon in de eerste helft geen potten breken. Tom van de Looi en Bart van Rooij ontbraken wegens interlandverplichtingen. 


Na rust werden Job Schuurman, Etien Velikonja en Ayman Sellouf ingebracht voor Mattijs Branderhorst, Flemming en Mart Dijksta. Lang werd er niet gescoord in Genk. Een overtreding van invaller Souffian el Karouani zorgde er echter voor dat Genk via een penalty van Bryan Heijnen op 2-0 kon komen. Sellouf deed gauw iets terug op aangeven van Terry Lartey-Sanniez. Doordat Velikonja oog in oog met de Belgische doelman verzuimde om NEC op gelijke hoogte te brengen, kon Joseph Paintsil aan de andere kant het duel in het slot gooien. Een schot van Velikonja op de lat leverde verder niks meer op.


Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst (46' Job Schuurman), Terry Lartey-Sanniez (79' Niek Hoogveld), Rens van Eijden, Frank Sturing (30' Cas Odenthal), Bas Kuipers (68' Souffian el Karouani), Tom Overtoom, Mart Dijkstra (46' Ayman Sellouf), Jellert van Landschoot, Randy Wolters (68' Anthony Musaba), Zian Flemming (46' Etien Velikonja), Ole Romeny (68. Jonathan Okita).

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS