LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-11-2017 23:31 UUR Door: Sander Janssen

Rayhi in vorm bij NEC: "Moeten gewoon kampioen worden"


Met twee treffers was Mohamed Rayhi vrijdag de uitblinker bij NEC in de wedstrijd tegen SC Cambuur (3-1). Vooral zijn tweede goal mocht er zijn. De aanvaller is de man in vorm bij de Nijmegenaren.

"Daar komt-ie aan", zei Rayhi vrijdagavond in de catacomben van het Goffertstadion. Verderop werd op tv zijn tweede doelpunt getoond. Met een perfecte lob zette hij NEC op 2-1. "Ze vliegen er lekker in dit seizoen. De keeper kwam te ver uit zijn doel, dat moet je bij mij niet doen", sprak de aanvaller tegen ForzaNEC.nl.

Met zes goals in tien officiële duels doet Rayhi het uitstekend bij NEC. "Dit seizoen gaat het lekker. De eerste vier wedstrijden was ik geschorst. Als ik dan terugkom en meteen alles speel, dat is heerlijk. Dat zorgt voor veel vertrouwen. Iedereen doet het goed. Concurrentie is belangrijk, daar worden we allemaal beter van."


NEC vocht zich na een achterstand terug tegen Cambuur. "Dit getuigt van discipline en mentaliteit. Wij geven nooit op. Er is altijd wel iemand die opstaat tijdens de wedstrijd. We hebben veel jongens die een wedstrijd kunnen beslissen." Een van die spelers, Arnaut Groeneveld, ontbrak wegens een rugblessure. "Een fantastische voetballer. Lekker om mee te voetballen ook. Er komt altijd dreiging van hem uit. Vandaag stond Steeven op zijn plek, die heeft het ook gewoon goed gedaan. De trainer heeft genoeg keus."

 

Door de zege op Cambuur en de nederlaag van Jong Ajax staat NEC voor het eerst dit seizoen bovenaan. De ploeg van trainer Adrie Bogers won zes keer op rij in de Jupiler League. "Deze lijn moeten we doortrekken. Met de kwaliteit van onze selectie moeten wij gewoon kampioen worden. In het begin was het even wennen. Nu spelen we al een tijdje met dezelfde samenstelling, dat is lekker voor het team."

 

Jong Ajax verloor verrassend met 0-5 van De Graafschap. Rayhi merkte tijdens de wedstrijd dat de Amsterdammers onderuit gingen. "Toevallig was de bal uit toen ik gejuich hoorde. Ik zag 0-3 op het scorebord staan, dat is natuurlijk lekker, maar we kijken daar nog niet zozeer naar. Nu is het je eigen ding doen, winnen, winnen, winnen en dan zien we in mei wel waar we staan."

 

Na de interlandperiode wacht NEC een bezoek aan De Graafschap en een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. "Twee belangrijke wedstrijden die wij gewoon goed moeten afsluiten. Als je die twee wint, zet je een goede stap. Of we de winst nog gaan vieren? Ik denk het niet, want we moeten zaterdagochtend weer trainen. Maar we genieten er zeker van."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS