LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-11-2019 18:56 UUR Door: Redactie

Proper wijst topclubs af: "Bij NEC nog genoeg te leren"


Dirk Proper kijkt uit naar de halve finale van het WK met Oranje onder 17. De middenvelder van NEC mocht tot nu toe alleen twee keer invallen van trainer Peter van der Veen, maar het zeventienjarige talent houdt goede moed op meer speeltijd. In gesprek met Voetbal International, dat Oranje volgt in Brazilië, gaat Proper ook in op interesse van de traditionele topclubs.

 

“Vooraf hoop je natuurlijk zoveel mogelijk te spelen, dus het is wel even balen als je niet in de basis staat”, begint Proper over het WK. “Maar daarna is het ook: kop op en jezelf laten zien. Het is hartstikke mooi om hier te zijn, dit soort toernooien is waar je het uiteindelijk voor doet. En als ik hier met een boos gezicht ga rondlopen, word ik heus niet eerder opgesteld.”

 

De middenvelder liet teamgenoot Syb van Ottele achter en slaapt in Brazilië alleen op de kamer. Vanuit Nijmegen wordt Proper met veel interesse gevolgd. “Zeker, ik krijg veel berichtjes elke keer. Zelfs de terreinbeheerder van NEC stuurde me pas een appje. Het is mooi om te merken dat ze er zo mee bezig zijn. Het gebeurt niet zo vaak dat spelers van NEC meegaan naar een eindtoernooi, leuk om mijn club zo te vertegenwoordigen. Ik ben een NEC-supporter, ik speel daar al sinds de E’tjes met veel plezier.”

 

Het is bekend dat Ajax, PSV en Feyenoord Proper willen overnemen, maar daar heeft het talent geen trek in. “Ik heb bewust de keuze gemaakt om bij NEC te blijven, omdat ik denk dat ik me daar gewoon heel goed kan ontwikkelen. Ik ben niet de grootste en dus denk ik dat het voor mij goed is om met het eerste te trainen, dat is de afgelopen periode veel gebeurd. Bij NEC is er voor mij nog genoeg te leren en de plannen die de club heeft, bevallen ook nog steeds. Voor mij was er geen reden om weg te gaan.”

 

De plannen van NEC bevallen Proper wel. “Ik heb heel veel gesprekken gehad met die topclubs, maar ook met mensen bij NEC. De algemeen directeur, hoofd jeugdopleiding en verschillende trainers. Zij probeerden een plan te maken dat bij mij paste en ik had bij NEC gewoon een goed gevoel. Zij zijn alle afspraken nagekomen en ik ben doorgegroeid zoals zij wilden. Dit was de keuze waar ik me het beste bij voelde, Hier kan ik het snelste stappen maken en het snelste echt in het eerste spelen.”

 

Foto: Rob Koppers

 


Jarda Podcast Special: Dominique Scholten over de jeugdopleiding van NEC

NEC wil steeds meer focus leggen op de jeugdopleiding en het doorstromen van eigen talenten. Reden voor ons om een speciale Jarda Podcast op te nemen met Dominique Scholten, manager academie en hoofd jeugdscouting van NEC.
BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS