LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

18-10-2019 21:55 UUR Door: Bas Wijnia

Pover NEC verslaat met moeite Jong PSV


In een slordige en onaantrekkelijke wedstrijd heeft NEC met 1-0 gewonnen van Jong PSV. Na een slordige eerste helft zonder doelpunten, bracht Flemming de Nijmegenaren in het tweede bedrijf op voorsprong. Met deze uitslag heeft NEC voor het eerst dit seizoen de nul gehouden. 

In de eerste minuut kon de eerste kans van NEC al worden genoteerd. Zian Flemming probeerde met een spectaculaire omhaal doelman Mike van de Meulenhof te verassen, maar de inzet was te slap. In de daaropvolgende aanval kon Jong PSV op voorsprong komen na geschutter achterin bij NEC, maar Sekou Sidibe schoot de bal recht op Mattijs Branderhorst.

De eerste minuten leken het begin van een spannende en enerverende wedstrijd, maar dat viel tegen. NEC speelde veelal op de helft van Jong PSV, maar kon de vele voorzetten niet omzetten tot doelpunten. Jong PSV kwam er nog een enkele keer uit met een counter, maar ook bij de Eindhovenaren ontbrak het aan effectiviteit voorin. 

Tweede helft
In de eerste fase van de tweede helft oogde NEC scherper, maar Flemming, Jonathan Okita en Mart Dijkstra konden hun kansen niet omzetten in een openingstreffer. NEC had moeite om dichtbij het doel van Jong PSV te komen, dus probeerden onder anderen Dijkstra en Tom van de Looi het van afstand. Wederom zonder succes.

Na bijna een uur spelen besloot het Nijmeegse trainerstrio aanvallend te wisselen. Etien Velikonja kwam erin voor Van de Looi. Niet veel later verscheen de 1-0 op het scorebord. Okita werd goed weggestuurd aan de rechterkant en Flemming schoot van dichtbij zijn derde doelpunt van het seizoen binnen.

Het doelpunt veranderde weinig aan het niveau van de wedstrijd. Jong PSV kon enkele kansen noteren, waar NEC meer inzakte. In de slotfase kreeg invaller Velikonja een wereldkans op de 2-0, maar hij schoot de bal op doelman Van de Meulenhof. In de extra tijd kreeg Sellouf de ultieme kans op zijn eerste doelpunt voor NEC, maar de vleugelspeler schoot hoog over. 


Wedstrijdverloop
64' 1-0: Flemming

Opstelling NEC:
Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Van de Looi (57' Velikonja), Van Landschoot, Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny (76' Sellouf).

Opstelling Jong PSV:
Van de Meulenhof; Zeegers, Soulas, Daverveld, Theunissen; Gomes, Mendonca, Schoonbrood (76' Lauwers); Ngonge, Vertessen (10' Wallenburg), Sidibe (82' Oostenbrink).

Foto’s: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS