LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

29-11-2019 23:23 UUR Door: Sander Janssen

Periodetitel niet meer 'main focus' voor Van Eijden


NEC was de laatste weken bezig aan een goede serie, maar viel maandag tegen Jong FC Utrecht (0-0) en vrijdag tegen FC Volendam (3-1) door de mand. Aanvoerder Rens van Eijden probeerde de nederlaag in het vissersdorp te verklaren.

 

“We kwamen niet goed uit de startblokken”, begon de aanvoerder tegen ForzaNEC. “Het plan kwamen we niet na. Als het dan 1-0 en 2-0 wordt, moet je druk blijven zetten. Dat gebeurde alleen niet op de juiste manier, waardoor we constant achter de feiten aanliepen. Daarom was het goed dat we de rust ingingen om het een en ander om te zetten. Iedereen beaamde dat het niet liep zoals we wilden. We maakten een nieuw plan en dat doen we met z’n allen.”

 

Na rust leek er even een comeback in de maak met de snelle aansluitingstreffer van Jellert van Landschoot. “De 2-1 gaf ons wat steun, zoals dat bij Volendam was in de eerste helft. Zij maakten redelijk gelukkige goals, maar die gaven wel vertrouwen en het was voor ons een signaal om het anders te doen om terug in de wedstrijd te komen. De 2-1 net na rust was lekker. We bleven drukzetten. De uitvoering was beter, waardoor zij meer lange ballen speelden en minder aan het voetballen toekwamen. In de tweede helft heb ik in ieder geval een beter NEC gezien dan daarvoor, maar we mogen ook dermate kritisch zijn en zeggen dat het ook toen niet goed genoeg was. Wij moeten de lat hoger leggen. Tegen een goed voetballende ploeg als Volendam moeten we iets anders tegenover zetten.”

 

Volgens trainer François Gesthuizen komt NEC misschien nog wat tekort voor de volgende stap. “We hebben een goede reeks neergezet, met goede en slechte tegenstanders”, vertelde Van Eijden. “Als team zoek je altijd naar wat beter kan om het best mogelijke resultaat te behalen. Tegen Jong Utrecht en nu was het minder dan in de weken hiervoor. Als we onze afspraken nakomen en de pit leveren die we kunnen, zijn we tot meer in staat dan wat we vandaag lieten zien. Dan verlies je een keer. Het is een proces. Natuurlijk is het vervelend, ook voor de periode. Aan de andere kant is het seizoen lang. Het belangrijkste is dat we stappen maken. Dat is een leerproces en vandaag is gebleken dat er nog genoeg stappen te maken zijn.”

 

De tweede periodetitel heeft niet meer de volle aandacht van Van Eijden. “De eerstvolgende wedstrijd telt. Tegen Excelsior moeten we er gewoon weer staan en in de periodestand staat het best dicht bij elkaar. Als het mogelijk is, dan moeten we ervoor gaan. Maar het is niet de main focus. Als wij de goede voorwaarden creëren, dan komt dat resultaat op de lange termijn.”

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS