LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

24-03-2019 18:42 UUR

Overtoom wilde punt 'stelen': “Sparta liet ons in de wedstrijd”


Tom Overtoom moest ruim een maand toekijken vanaf de zijkant. De middenvelder zag zijn teamgenoten in de tussentijd uitstekende zaken doen. Op bezoek bij Sparta maakte Overtoom zijn rentree, maar juist zondag was het niveau van NEC weer minder. Sparta won met 1-0.


“Ik had last een hamstringblessure, net als voor de winterstop. Op de training kreeg ik een tik en toen leek het aanvankelijk nog wel mee te vallen, maar na twee weken kreeg ik een terugslag en moest ik nog een keer twee weken herstellen.” In de periode dat Overtoom afwezig was, speelde de ploeg prima wedstrijden. “Doordat de trainer het iets anders heeft neergezet, voelt het allemaal wat stabieler.”


Welke omzetting doelt Overtoom op? “Op het middenveld spelen we nu met de punt naar achteren. Met Joey van den Berg centraal achterin wordt het elftal beter aangestuurd.” Volgens Overtoom kwam NEC vandaag net tekort op alle fronten. “Vanaf het begin waren zij sterker. Ze hadden niet echt grote kansen, maar waren wel veelal in de aanval. Uiteindelijk valt dan de verdiende 1-0. Eigenlijk hebben we geluk dat we met 1-0 de rust haalden.”


Na de pauze liet Sparta de bal aan NEC en werden er weinig kansen gecreëerd. “Sparta liet ons in de wedstrijd, dus uiteindelijk hadden we gewoon een punt kunnen stelen. Dat was toch lekker geweest”, aldus Overtoom, die niet vindt dat NEC zich door deze nederlaag van de wijs af moet laten brengen. “Een nederlaag bij Sparta moet niet betekenen dat we weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Het moet volgende week gewoon weer een beetje beter.”


NEC speelt in de komende twee weken drie keer tegen een beloftenteam. “Je kunt ze beter maar in een keer gehad hebben”, zegt Overtoom. “Het is altijd heel anders voetballen. Ze maken precies de andere keuzes dan typische Keuken Kampioendivisie voetballers. Je voelt echt in het veld dat je tegen een opleidingsteam speelt”, besluit Overtoom.

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS