LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

29-11-2019 22:24 UUR Door: Julian Paardekooper

Overtoom krijgt 'kans': "Moest voetbal in de ploeg brengen"


Tom Overtoom kreeg vrijdag eindelijk weer eens een kans bij NEC. De middenvelder kreeg twintig minuten voor tijd de ondankbare taak om voetbal te brengen in het elftal van de Nijmegenaren. "Ik blijf hard werken en hopelijk wordt dat langzamerhand beloond."

 

"Kort samengevat: laten we deze wedstrijd heel snel vergeten. Dit was echt dramatisch", begon Overtoom zijn verhaal. "Wij moeten het hebben van 100% inzet, dan kunnen we goed voetballen. We zijn geen team dat op een tandje lager mee kan komen op dit niveau. Dan ga je er gewoon op." En dat bleek. NEC mocht van geluk spreken dat het met 'slechts' een 2-0 achterstand aan de thee ging.

 

Best vreemd, aangezien de ploeg tegen Helmond Sport en de beloften van FC Utrecht al een waarschuwing kreeg. "Afgelopen week was al ondermaats, alleen boekte je nog resultaat bij Helmond en in ieder geval een punt tegen Utrecht. Het is goed dat je dat eruit haalt, maar dat moet wel een waarschuwing zijn. Daar moet je je tegen wapenen en dat hebben we vandaag niet gedaan."

 

De eerste helft was zo matig, dat het tweede niet minder kon. Overtoom sluit zich daarbij aan. "In de tweede helft heb je niks te verliezen. We worden in het zadel geholpen door de vroege aansluitingstreffer. Je hoopt op bevliegingen van een van onze spitsen, maar daar kan je niet op bouwen." Een kwartier voor tijd viel Overtoom in. "Ik moest voetbal brengen, maar dat was ronduit onmogelijk, gezien de hectiek die al aanwezig was binnen de lijnen."

 

Ondanks dat kreeg NEC toch nog wat kansjes. "Met Musaba en Okita, daar moet je wat geluk bij hebben. Maar laten we wel onthouden dat dat onverdiend was geweest. Je moet vandaag naar jezelf kijken, we hebben te weinig geleverd." Door de nederlaag ziet NEC onder anderen FC Volendam op de ranglijst in de tweede periode over de ploeg heen wippen. Opgeven doet Overtoom echter nog niet. "Die periode wordt sowieso al groter gemaakt dan in de mate waarin het bij ons speelde. We hadden het in eigen hand, maar dat hebben we zelf verknald."

 

"Maar we hebben nog twee wedstrijden. Volgende week weer een hele lastige, tegen Excelsior. In de beker hebben we het daar verdienstelijk gedaan, trokken we in de verlenging aan het kortste eind." Excelsior is, net als Volendam, een oude club van Overtoom. "Bij beide clubs heb ik twee jaar gespeeld. Ik heb geen extra gevoelens ofzo, het is lang geleden. Uit de huidige selectie van Volendam kende ik nog een jongen." Over zijn situatie bij zijn huidige club NEC is Overtoom duidelijk. "Ik sta hier gewoon nog onder contract en zal altijd mijn best blijven doen. Het is aan de trainers."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS