LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-08-2019 12:05 UUR

Update: Oversier-schoonmaak gaat verder bij NEC


NEC blijft bezig met een renovatie van de selectie. De nieuwste slachtoffers zijn Joey van den Berg en Mathias Bossaerts, die maandag uit de selectie werden gezet en transfervrij mogen uitkijken naar een nieuwe club. Daarmee wordt de lijst van spelers die door technisch directeur Remco Oversier gehaald zijn en inmiddels niet meer voor NEC spelen steeds groter. De teller staat nu op 16 van de 26.

 

Op maandag is het vaak raak bij NEC. Eerder vertrokken Brahim Darri en Leroy Labylle en werden Paolo Sabak en Ragnar Oratmangoen uit de selectie gezet. Van den Berg drukt met zijn salaris zwaar op de begroting en zou niet zeker zijn van een basisplek. Bossaerts is een groter mysterie. De Belg werd door velen gezien als een basiswaardige speler. De verdediger was een van de laatste spelers die Oversier naar Nijmegen haalde.

 

Daar komt nog bij dat twee van de drie hoofdtrainers die Oversier aanstelde ook maar korte tijd bij NEC werkten. Pepijn Lijnders werd in de winter van 2018 - op voorspraak van Wilco van Schaik - naar Nijmegen gehaald en sneuvelde nog geen half jaar later, terwijl opvolger Jack de Gier het ook geen seizoen volhield. Adrie Bogers pendelde ondertussen van het hoofdtrainerschap naar het assistentschap.

 

Weg

Suently Alberto

Steeven Langil

Guus Joppen

Kevin Jansen

Michael den Heijer

Gino Coutinho

Brahim Darri

Paolo Sabak*

Leroy Labylle

Oliver Zelenika

Joey van den Berg*

Mathias Bossaerts*

 

* Staat nog onder contract bij NEC, maar is teruggezet naar Jong en mag uitkijken naar een nieuwe club.

 

Weg, werd gehuurd

Anass Achahbar

Ted van de Pavert

Jari Schuurman

Calvin Verdonk

 

Nog bij NEC

Mart Dijkstra

Sven Braken

Tom Overtoom

Rens van Eijden

Norbert Alblas

Randy Wolters

Terry Lartey Sanniez

Josef Kvida

Jonathan Okita

Mike Trésor Ndayishimiye

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS