LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-11-2019 01:53 UUR Door: Redactie

Oranje-invaller Proper mag toch nog hopen op WK-vervolg


Dirk Proper mag toch nog hopen op een langer verblijf op het WK onder 17 in Brazilië. De middenvelder van NEC en Oranje viel in de nacht van zaterdag op zondag in tegen de Verenigde Staten, een wedstrijd die Nederland met 4-0 won. Het is nog afwachten of dat genoeg is voor de volgende ronde.

 

Nederland wist na de nederlagen tegen Japan en Senegal dat alleen een ruime zege op de Verenigde Staten ervoor zou kunnen zorgen dat alsnog de knock-outfase werd bereikt. Oranje zou dan horen bij de beste nummers drie en daarvoor was het doelsaldo belangrijk. Toch opende de ploeg van coach Peter van der Veen pas in de 42ste minuut de score via Ajacied Sontje Hansen, die kort na de rust ook de 2-0 maakte.

 

Het begon er echt op te lijken voor Oranje, dat op jacht ging naar meer en na de 2-0 van Hansen de bal snel meenam voor de aftrap. Na zeventig minuten gaf Hansen de assist op de 3-0 van AZ-speler Mohamed Taabouni. Kort daarna kwam Proper in het veld voor Steven van der Sloot en maakte daarmee zijn debuut op het WK. De middenvelder van NEC onder 19 speelde centraal en zag Hansen slim een strafschop versieren, maar Kenneth Taylor stuitte op de keeper.

 

Nederland bleef de aanval zoeken tegen de muur van Amerikanen, die in de slotfase totaal geen zin meer hadden om aan te vallen en vooral de schade wilden beperken. Met 5-0 zou Oranje helemaal zeker zijn van de volgende ronde. Jayden Braaf maakte er vijf minuten voor het einde 4-0 van op aangeven van Naoufal Bannis, maar een vijfde treffer viel niet meer. Oranje moet wachten op de resultaten van zondag om te weten of het door is.

 

Foto: Orange PicturesBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS