LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

23-08-2019 22:37 UUR Door: Sander Janssen

Odenthal ontwikkelt zich goed: "Maar alles kan nog beter"


Cas Odenthal is tot nu toe een vaste waarde in de verdediging van NEC. De pas achttienjarige verdediger maakt een kalme indruk en speelde ook op bezoek bij Roda JC een prima wedstrijd. Odenthal blijft zelfkritisch na de 1-2 zege in Kerkrade. “Het ging wel lekker, maar het kan altijd beter. Daar ga ik weer aan werken”, zei hij tegen ForzaNEC.nl.

 

NEC leidde vlak na rust met 0-2 en zag het vervolgens nog spannend worden na een Limburgs doelpunt. “Het was echt een klutsgoal waardoor het weer spannend werd. Voor de rest wonnen we bijna alle kopduels. De eerste zestig minuten speelden we best goed. Daarna ging Roda opportunistisch spelen, alles of niets. Dan moet je standhouden. Dat hebben we goed gedaan. Drie punten, daarop moeten we verder borduren.”

 

Het werd een spannende slotfase waarin Roda naar voren drukte en NEC, na een wissel met vijf verdedigers, op de counter hoopte toe te slaan. “Ik dacht dat Roda een op een ging spelen, met drie spitsen. Dan is het goed dat Frank erbij komt. Hij kan ook goed koppen. Misschien wel jammer dat we het daarna niet sneller hebben afgemaakt. Maar de drie punten zijn het belangrijkst.”

 

Odenthal vormt met Josef Kvida al drie duels het centrum van NEC. Het zijn pas de eerste optredens in de hoofdmacht voor de verdediger die in de zomer van 2018 overkwam van FC Utrecht. “Het gaat snel, maar ik moet geconcentreerd blijven en niet gaan ‘vliegen’. Ik moet goed blijven luisteren en doorgroeien. Aan de ervaren spelers heb ik veel. Rens van Eijden en Mart Dijkstra bijvoorbeeld. Rens geeft me tips waar ik veel aan heb. Hij heeft veel ervaring en al een mooie carrière. Ik werk weer toe naar de volgende wedstrijd.”

 

De verdediger staat kalm de pers te woord en kiest zijn woorden zorgvuldig. De rust die hij uitstraalt, is ook op het veld te zien. “Ik probeer niet te gehaast te zijn en op het laatste moment keuzes te maken. Daarmee gun ik teamgenoten ruimte en tijd. Maar ook daarin zijn er verbeterpunten. Soms speel ik de bal te snel naar voren. Alles kan nog beter, maar ik maak hier echt sprongen. Mijn eerste profwedstrijden. Dat is heel leerzaam.”

 

Met vier punten uit drie wedstrijden is Odenthal niet helemaal tevreden, maar hij ziet wel een stijgende lijn. “Het liefst hadden we nu negen punten gehad, maar ja. We halen steeds een hoger niveau. Eindhoven was een valse start, Jong Ajax is een lastige uitwedstrijd en nu tegen Roda winnen we. Hierop kunnen we bouwen. Op naar Telstar.”

 

Dan is er nog het mysterie over het contract van Odenthal. Op vragen over hoe lang hij vastligt bij NEC en of hij al onderhandelt over een nieuwe verbintenis antwoordde hij wijselijk: “Daar kan ik nog niks over zeggen.”

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS