LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-12-2018 18:11 UUR Door: Redactie

Nuytinck wil ooit terugkeren bij NEC: "Zou mooi zijn"


Bram Nuytinck ziet het wel zitten om zijn voetballoopbaan ooit af te sluiten bij NEC. De 28-jarige verdediger verruilde de Nijmeegse club in 2012 voor Anderlecht en heeft het nu al ruim een jaar goed naar zijn zin bij het Italiaanse Udinese. In een uitgebreid interview met Voetbal International bespreekt hij zijn carrière tot nu toe.

 

Over zijn transfer naar Anderlecht heeft Nuytinck nooit getwijfeld. "Is het dan zo gek wat ik doe? Ik speelde bij NEC en was klaar voor de volgende stap. Anderlecht was serieus, een club die uitkwam in de Champions League. Daar ben ik in vijf jaar tijd drie keer kampioen geworden. Misschien dat het Nederlanders weinig zegt. De Belgische competitie wordt niet intensief gevolgd. Toch was het Anderlecht waarin ik speelde niet minder dan Ajax of PSV. Verdween ik van de radar? Misschien in Nederland, maar niet in Europa. Ik heb tegen Manchester United, PSG, Dortmund en Galatasaray gespeeld. Bram Nuytinck tegenover Zlatan: 1-1, en hij heeft niet gescoord."

 

Nuytinck vertelt ook over de eigenaar van Udinese, de steenrijke Giampaolo Pozzo. Het respect voor Il Presidente groot in Udine. "Eigenlijk is het heel simpel: als Pozzo meent dat een trainer zijn langste tijd heeft gehad, dan staat die dezelfde dag nog op straat. En als het elftal niet presteert, volgen gepaste sancties. Een onaangekondigd trainingskamp bijvoorbeeld. Il Ritiro noemen ze dat hier. Het is de vrees van elke speler. Als de resultaten minder zijn, word je een week in een hotel gezet. Het betekent dat je je vrienden en familie niet mag zien. Het is dan twee keer per dag trainen en vooral veel slapen. Je zit echt opgesloten."

 

"Of ik hier ook afsluit? Het zou mooi zijn om nog eens het shirt van NEC te dragen, daar ben ik eerlijk in. Maar dat moment is nog wel ver weg. In Italië zijn verdedigers als goede wijn: hoe langer ze hebben gerijpt, des te beter ze worden. Francesco Acerbi was dertig toen hij deze zomer de overstap maakte van Sassuolo naar Lazio. Ik heb nog een heel voetballeven te gaan. Hoe oud was Paolo Maldini toen hij stopte? 36?"

 

Foto: FOX SportsBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS