LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

24-05-2019 07:47 UUR Door: Redactie

'NEC wil dure Van den Berg en Darri lozen'


NEC zou deze zomer alweer afscheid willen nemen van Joey van den Berg en Brahim Darri. Dat meldt De Gelderlander. Het tweetal kwam een jaar geleden als beoogde versterking binnen, maar beide spelers vielen tegen. Daarnaast zijn Van den Berg en Darri grootverdieners in de selectie.

 

Toenmalig technisch directeur Remco Oversier haalde een jaar geleden veel nieuwe spelers naar De Goffert in de hoop voor een kwaliteitsinjectie te zorgen. Mede door transferinkomsten en de investeerders van de club werd de komst van Van den Berg, Darri, Tom Overtoom, Rens van Eijden en Jonathan Okita mogelijk. Het seizoen liep echter uit op een fiasco met een negende plaats in de Eerste Divisie.

 

Van den Berg had een van de leiders moeten worden bij NEC, maar viel vooral op vanwege zijn traditioneel hoge aantal gele en rode kaarten en het comstante gemekker richting de scheidsrechters in de Eerste Divisie. De middenvelder werd vorig seizoen gehuurd van Reading en ligt vanaf 1 juli tot medio 2020 vast met een optie voor nog een jaar.

 

Ook van Darri - op voorspraak van ex-trainer Jack de Gier gehaald - werd in Nijmegen veel meer verwacht. De vleugelaanvaller viel in het begin al tegen en bleek een trainingsachterstand te hebben. Kort na de winterstop zette De Gier Darri net als Anass Achahbar uit de selectie. NEC verhuurde de aanvaller daarop aan FC Den Bosch. Daar kreeg Darri het aan de stok met trainer Wil Boessen. Na diens ontslag kwam de vleugelspeler weer bij de selectie.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS