LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-02-2018 13:20 UUR Door: Redactie

NEC vraagt gemeente Maastricht om opheldering


NEC heeft in navolging van de supportersvereniging middels onderstaand statement gereageerd op de wanordelijkheden voor en na de wedstrijd MVV - NEC van afgelopen vrijdag.

 

Vrijdag 16 februari zijn 200 NEC-supporters voor aanvang van de wedstrijd tegen MVV op zeer ongastvrije en provocerende wijze ontvangen door de politie Maastricht, zonder dat NEC hier vooraf over geïnformeerd was.

 

Na afloop van het duel tegen MVV hebben enkele NEC-supporters zich misdragen richting de politie, waarna de politie reageerde met een charge. Dit gebeurde echter niet enkel richting de veroorzakers van het incident, maar ook tegen alle andere aanwezige, goedwillende en nietsvermoedende supporters én stewards van NEC

 

De club distantieert zich van de misdragingen en de aangerichte schade welke is veroorzaakt, maar verwerpt het excessieve en agressieve optreden van de politie Maastricht wat bij dit optreden is gebruikt. De afgelopen dagen is er intensief geëvalueerd met verschillende partijen en er zal, ook namens SV NEC en HKN, een schrijven verstuurd worden naar de gemeente Maastricht. Hierin zal om opheldering worden gevraagd omtrent de vooraf gemaakte keuzes en de ontvangst, het niet betrekken van NEC in dezen en het buitenproportionele optreden van de politie na afloop van het duel.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS