LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-11-2019 21:53 UUR Door: Redactie

NEC verscheurt ook contract Van den Berg


NEC heeft het contract van Joey van den Berg ontbonden. Dat meldt de Nijmeegse club. NEC was al weken met Van den Berg in gesprek over een oplossing van zijn uitzichtloze situatie. De routinier maakte al sinds 12 augustus deel uit van de selectie van Jong NEC.

 

"Vorig seizoen zijn we met Joey aan een nieuwe uitdaging bij NEC begonnen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Helaas heeft dit voor beide partijen niet tot het gewenste resultaat geleid. Het spreekt voor zicht dat we dit allemaal liever anders hadden gezien. De afgelopen dagen hebben we de situatie besproken en besloten om de wegen te scheiden."

 

"Joey heeft zich de afgelopen periode zeer professioneel opgesteld en elke week zijn wedstrijden gespeeld in ons beloftenteam, dat mede door toedoen van Joey aan een goede serie bezig is. Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal. Wij danken hem voor zijn inzet bij ons en wensen hem veel succes."

 

Van den Berg werd vorig seizoen door toenmalig technisch directeur Remco Oversier met een hoop bombarie binnengehaald. Hij werd gehuurd van Reading en tekende aansluitend een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen, maar de samenwerking viel vooral NEC behoorlijk tegen. In de zomer begon hij nog aan de voorbereiding. De club liet echter al snel weten dat hij mocht vertrekken en zette hem later terug naar het beloftenteam.

 

Van den Berg lag echter nog tot medio 2020 vast en van een vertrek naar een andere club kwam het in de afgelopen transferperiode niet, waardoor de verdediger ‘gewoon’ bij Jong NEC aansloot. Nu is er dus toch een oplossing gevonden. Van den Berg speelde in totaal 31 wedstrijden voor NEC, dat eerder dit jaar de contracten van Brahim Darri, Leroy Labylle, Lowie van Zundert en Mathias Bossaerts.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS