NEC heeft in en tegen Almere de eerste periodetitel behaald. De Nijmegenaren kwamen amper in de problemen, hoewel de wedstrijd tegen het einde van de eerste helft moest worden gestaakt.
Supporters van NEC kwamen in aanvaring met aanhangers van Almere, nadat de Nijmegenaren op voorsprong kwamen. NEC werd een handje geholpen door concurrent Roda JC dat tegen Jong PSV niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft van deze beslissende wedstrijd voor de periodetitel verliep vrij geruisloos, totdat in de 23ste minuut NEC, vanuit een voorzet van de Belgische huurling Limbombe, door een doelpunt van publiekslieveling Alireza Jahanbakhsh de openingstreffer op het scorebord bracht. Tot op dat moment controleerde NEC de wedstrijd en leken de Nijmegenaren af te stevenen op een logische voorsprong. Nadat de Jahanbakhsh de score opende, sloeg op de tribune de vlam in de pan. NEC-supporters én aanhangers van Almere City bleken in één vak de wedstrijd te bekijken en vlogen elkaar in de haren, nadat NEC de stand de op 0-1 bracht.
De rellen op de tribune voor scheidsrechter Van de Graaf het teken om de wedstrijd te staken en de beide ploegen voortijdig naar de kleedkamer te wijzen. Na bijna twintig minuten werd de wedstrijd hervat, waarna het Navarone Foor was, die snel gevaarlijk werd.
De tweede helft, die dus later begint dan aanvankelijk was gepland, zorgt snel voor het tweede doelpunt van NEC, dat na de rust met twee wissels aan het tweede bedrijf begon. Het waren Gravenbeek en Emilsson die in Almere het veld inkwamen voor Daemen en Foor. Kort daana is het clubtopscorer Sjoerd Ars die de stand verdubbelt in het voordeel van de Nijmegenaren.
Na die tijd kwam NEC niet meer in de problemen, ondanks het feit dat de thuisploeg in de 83ste nog de nul van het scorebord haalt. Het was Kip die de stand op 1-2 brengt.
Met het veroveren van de eerste periodetitel kwalificeert NEC zich voor de play-offs aan het einde van het seizoen. Via deze play-offs kunnen de Nijmegenaren strijden om een plek in de Eredivisie. Uiteraard is directe promotie ook mogelijk.