LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

02-09-2019 23:15 UUR Door: Redactie

NEC verhuurt Ndayishimiye aan Willem II


Toch nog een extra transfer van NEC op Deadline Day. De Nijmeegse club verhuurt Mike Trésor Ndayishimiye aan Willem II. De Tilburgse club heeft een optie tot koop bedongen. Eerder meldde het Brabants Dagblad dat de clubs in gesprek waren over Ndayishimiye.

 

Algemeen directeur Wilco van Schaik: "Het is de afgelopen periode niet makkelijk geweest voor Mike. Daarnaast hebben we binnen de club de balans opgemaakt en zijn we tot de conclusie gekomen dat een verhuur voor alle partijen op dit moment de beste optie is. Mike heeft de potentie om te slagen in de Eredivisie, maar daar zal hij hard voor moeten werken. We wensen hem dit seizoen veel succes bij Willem II."

 

Ndayishimiye wordt door Willem II gezien als aanvallende middenvelder, terwijl men bij NEC hem toch meer een vleugelaanvaller vond. Hij werd in het begin van het seizoen wel op 10 gebruikt, maar kwam daar toch niet helemaal lekker uit de verf. De trainers kozen daarop voor Jellert van Landschoot en nu Zian Flemming is gehaald, is die positie weer ingevuld.

 

Ongeveer een jaar geleden kwam Ndayishimiye transfervrij naar NEC toe. Hij stond te boek als groot talent. Een onbetwiste basisspeler werd hij niet, mede door de twijfel over welke positie hij zou moeten spelen. Wel liet hij meerdere malen zien dat hij zeker talent heeft en een doelpunt kan maken. Eerder deze zomer zou zelfs Bayern München interesse in hem hebben, maar dat bleek een niet meer dan een gerucht.

 

Vanwege de transferperikelen en een incident op de club zette NEC Ndayishimiye onlangs terug naar het beloftenteam.

 

Foto: Rob Koppers



BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS