LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-11-2019 15:00 UUR Door: Julian Paardekooper

NEC toont ook in oefenduel veerkracht en verslaat Eredivisionist Sparta (+ video)


NEC gaat gewoon door waar het is gebleven en versloeg woensdagmiddag Sparta Rotterdam op Het Kasteel. Hoewel de Nijmegenaren twintig minuten voor tijd nog tegen een 3-1 achterstand aankeken, trok de ploeg van het trainerstrio aan het langste eind.

 

Bij NEC stonden slechts drie spelers die ook afgelopen vrijdag tegen TOP Oss aan de aftrap verschenen in de basis. Om verschillende redenen stonden Randy Wolters, Jellert van Landschoot, Josef Kvida, Frank Sturing en Etien Velikonja niet op het wedstrijdformulier. Daarnaast zijn Bart van Rooij, Tom van de Looi en Ole Romeny met jeugdelftallen van Oranje op pad.

 

Ook Sparta trad aan met een mix van basis- en wisselspelers. Zo stond Lars Veldwijk in de spits en speelde Auassar gewoon op het middenveld. Ex-NEC'er Joël Piroe opende de score namens de thuisploeg op slag van rust, maar het antwoord van NEC volgde snel: Tom Overtoom schoot op aangeven van Jonathan Okita de 1-1 tegen de touwen.

 

Na rust maakte talent Syb van Ottele zijn opwachting. Hij verving Rens van Eijden centraal achterin. Hij kon niet voorkomen dat Dante Rigo de stand middels een vrije trap op 2-1 zette. Niet veel later leek Veldwijk het duel te beslissen met een kopbal. Thomas Beekman maakte vervolgens zijn debuut in de hoofdmacht. De speler van Jong NEC kwam binnen de lijnen voor Zian Flemming en zou later tekenen voor de 3-3 na een slippertje van doelman Coremans.

 

Even daarvoor promoveerde Ayman Sellouf een assist van Okita tot doelpunt door de bal hoog in het doel te mikken. Een kwartier voor tijd was de comeback compleet: Anthony Musaba soleerde zich door de Rotterdamse defensie en bleek later matchwinner. De overwinning zal de Nijmegenaren goed doen. De ploeg ligt op pole-position in de tweede periode. De volgende échte wedstrijd staat gepland voor vrijdag 22 november, als NEC het opneemt tegen Helmond Sport.

 

Scoreverloop:

35' 1-0 Piroe
36' 1-1 Overtoom (Okita)
53' 2-1 Dante Rigo
58' 3-1 Lars Veldwijk
70' 3-2 Sellouf (Okita)
72' 3-3 Beekman
75' 3-4 Musaba

 

Opstelling NEC: Schuurman; Lartey Sanniez, Van Eijden (46' Van Ottele), Odenthal, El Karouani; Hoogveld, Overtoom, Sellouf; Musaba, Flemming (61' Beekman), Okita.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS