LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

18-11-2018 18:37 UUR Door: Martijn Soetekouw

NEC speelt gelijk tegen koploper na sterke beginfase


NEC heeft in eigen huis tegen koploper en periodekampioen Sparta met 1-1 gelijkgespeeld. NEC begon sterk aan de wedstrijd, maar zakte naar mate de wedstrijd vorderde in. Het doelpunt van NEC werd gescoord door Braken.

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Jong Ajax was het zondagmiddag de taak van de mannen van Jack de Gier zich te revancheren tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Vanwege een blessure van Van Duin, mocht Zelenika zijn debuut maken. Labylle begon als linksbuiten, waardoor Kvída doorschoof naar de linksbackpositie.

Al vroeg in de wedstrijd kwam NEC op voorsprong, in de zevende minuut was het Braken die de bal op aangeven van gelegenheidsaanvaller Labylle in de kruising schoot. NEC kende een sterk begin van de wedstrijd, in de twintigste minuut kregen de Nijmegenaren een vrije trap vanaf zo'n 25 meter, het was Overtoom de eerst de lat raakte en daarna nog de paal. Joppen moest vanwege een blessure al vroeg in de wedstrijd vervangen worden door Lartey-Sanniez. Na ongeveer een half uur spelen kreeg Sparta een paar kleine kansen en zakte NEC wat in. Naar mate de eerste helft vorderde ging NEC ook minder voetballen en waren het de Rotterdammers die meer op de helft van NEC voetbalden.

Sparta begon wat sterker aan de tweede helft. De uitploeg kreeg al snel een grote kans, maar Alhaft schoot hoog over. Beide teams waren in de tweede helft meer aan elkaar gewaagd. Er vielen niet veel uitgespeelde kansen. Sparta kreeg via een vrije trap op de rand van de zestien een kans op de gelijkmaker, maar oud NEC'er Breinburg schoot de bal in de handen van doelman Zelenika. In de slotfase kwamen de Spartanen op gelijke hoogte met NEC, doelman Zelenika werd verschalkt door een doelpunt van Harraoui. Hierna begon Sparta meer druk op NEC te zetten en dit resulteerde in verschillende hoekschoppen en vrije trappen. Zo eindigt het in de eigen Goffert in 1-1 tegen de Rotterdammers en weet NEC weer niet te winnen.

Wedstrijdverloop:
'7 Braken 1-0
'84 Harraoui 1-1

Opstelling NEC: Zelenika; Joppen ('28 Sanniez), Van Eijden, Bossaerts, Kvída; Van den Berg, Overtoom, Dijkstra, Okita, Braken ('78 Achahbar), Labylle.

Opstelling Sparta: Kortsmit; Dabo ('80 Tavsan), Wuytens, Auassar, Wijnaldum; Duarte, Harraoui, Breinburg; Verhaar ('60 Duplan), Veldwijk, Alhaft ('67 Dos Santos).

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS