LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-07-2019 13:52 UUR Door: Redactie

NEC speelt gelijk tegen Almere City


NEC heeft zaterdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen Almere City FC: 2-2. De Nijmeegse ploeg kwam in Amsterdam op achterstand, maar boog de score in de tweede helft in korte tijd om. In de slotfase maakte Almere alsnog gelijk. Het trainerstrio van NEC experimenteerde tegen de competitiegenoot opnieuw.

 

NEC trad namelijk weer aan in een 5-2-3-formatie. De Nijmegenaren testten dit systeem eerder in de oefenwedstrijd tegen SV Wuppertal. Toen had het wisselend succes en dat was in Amsterdam ook het geval. De bezoekers leken defensief stabieler, maar Almere was in de eerste helft wel de meest dreigende ploeg. NEC maakte voorin een onmachtige indruk met nauwelijks kansen. De grootste mogelijkheid was voor Tom Overtoom, die van afstand naast schoot.

 

Almere toonde zich in de eerste helft een stuk dreigender. De 'thuisploeg' kreeg via Torino Hunte een grote kans, maar Mattijs Branderhorst redde een op een knap. Josef Kvida hield vervolgens een aanvaller van Almere van de bal af, maar korte daarna werd het alsnog 1-0. Stijn Meijer tikte de bal binnen na een voorzet van Ricardo Kip. NEC dankte daarna vooral Kvida en Branderhorst dat het bij rust niet met meer dan 1-0 achter stond.

 

In de tweede helft ging het een stuk beter met NEC, dat in het zadel werd geholpen door de scheidsrechter. Hij gaf de Nijmegenaren een strafschop nadat Ole Romeny werd gevloerd door keeper Agil Etemadi. Misschien makkelijk gegeven en de doelman reageerde furieus, maar Romeny maakte er vanaf elf meter wel 1-1 van. De ingevallen Joey van den Berg kopte kort daarna ook nog raak voor 1-2. NEC maakte aanvallend in ieder geval meer indruk, terwijl het achterin prima stond.

 

 

Een speler die achterin opviel was Cas Odenthal. De negentienjarige verdediger mocht de hele wedstrijd meedoen in de vijfmansdefensie en maakte een kalme indruk. Het trainerstrio heeft vertrouwen in de jongeling, getuige het feit dat hij minstens tot het einde van de voorbereiding bij het eerste blijft. Ook Jellert van Landschoot en Romeny maakten een aardige indruk in Amsterdam. Na de 1-2 kreeg NEC nog een paar kansjes op meer en had het van Almere een stuk minder te vrezen dan in de eerste helft. Toch kwam de ploeg nog op 2-2 nadat Van Landschoot een overtreding beging en de bal ook aan de andere kant op de stip ging. De strafschop werd raak geschoten door Kenneth Aninkora: 2-2.

 

Schrikmomentje in de tweede helft was de blessure van Mathias Bossaerts. De verdediger viel in de tweede helft in, maar raakte na een botsing geblesseerd aan zijn hoofd en moesy met een tulband van het veld. Hij ging met Muslu Nalbantoglu naar het ziekenhuis.

 

NEC speelt volgende week de volgende oefenwedstrijd. Dan komt RKC Waalwijk op bezoek bij WVW in Weurt.

 

 

Wedstrijdverloop

35' 1-0: Meijer.

55' 1-1: Romeny (pen.)

58' 1-2: Van den Berg.

88' 2-2: Aninkora.

 

Opstelling NEC: Branderhorst; Lartey Sanniez (64' Van Rooij), Odenthal, Sturing (46' Bossaerts (68' Dijkstra)), Kvida (46' Van den Berg), El Karouani; Overtoom, Van Landschoot (88' Labylle); Ndayishimiye (68' Musaba), Romeny, Wolters (78' Sellouf).

 

Opstelling Almere City FC: Etemadi; Van Vlerken (60' Mannes), Mirani, Pupe (46' Krant), Koppers (72' Zimmerman); Kip (72' Anikora), Vossebelt (46' Bensabouh), Loen (60' Van Hilten); Goselink, Meijer (72' Blackson), Hunte.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS