LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

08-03-2019 21:48 UUR Door: Joram Janssen

NEC slaat vroeg toe en stijgt naar play-offplek


NEC won vrijdagavond in de Goffert met nipte cijfers van Roda JC. Dankzij een vroeg doelpunt van winteraanwinst Jordy Bruijn stond er na negentig minuten en een beetje een 1-0 eindstand op het scorebord.


NEC ging met een sterke reeks het duel in. Sinds het begin van de derde periode verloor NEC nog geen duel en pakte het elf punten, terwijl Roda JC in diezelfde periode twee keer verloor en maar negen punten pakte. Het duel dat vaker in de Eredivisie werd gespeeld dan een niveau lager, was er ook een tussen de twee leiders in het topscorersklassement. Ferdy Druijf had er voorafgaand aan deze wedstrijd 21 gescoord voor Jong AZ en NEC, terwijl Mario Engels van Roda JC met 22 goals net iets doelgerichter is.


Na zeven minuten was het raak voor NEC. Een afgeslagen corner kwam bij Randy Wolters, die op links Jordy Bruijn vond. De middenvelder trok in de zestien naar binnen en drukte af onder keeper Radomir Novakovic. Daarna ging NEC vol op zoek naar de tweede goal. Vooral Druijf leek enorm gretig om te scoren, na een droogte van twee wedstrijden.


Na een halfuur was de storm wel gaan liggen. Roda JC kwam nog steeds amper in het spel voor, maar de kansen voor NEC waren ook schaars. Mart Dijkstra had een aanvallende rol op het middenveld en scoorde bijna meteen zijn tweede goal voor NEC, na een combinatie met Jonathan Okita, maar de voormalig NEC-aanvoerder schoot de bal net naast. 


Net na rust had Druijf een grote kans om de score te verdubbelen. Keeper Novakovic tikte een schot van Okita naar de buitenkant, maar rechtstreeks in de voeten van Druijf. De spits schoot de bal echter onbesuist over. Een minuut later kon hij opnieuw een rebound binnentikken, na een knappe solo en doelpoging van Bruijn, maar Novakovic redde uitstekend op beide pogingen. Het zat de spits echt niet mee, want even later scoorde hij uit buitenspelpositie, op aangeven van de mee naar voren geslopen Mathias Bossaerts. 


In het laatste halfuur begon Roda JC dan toch serieus druk te zetten. Hoewel de verdediging bij vlagen piepte en kraakte bleef het toch overeind. Echte grote kansen waren er in de laatste tien minuten meer. Toch was het in de slotminuten vooral overeind blijven en toeslaan op de counter. De overwinning op de Limburgers is belangrijk ter voorbereiding op een moeilijke fase met wedstrijden tegen FC Den Bosch, Sparta Rotterdam en Jong Ajax.


Scoreverloop:
7' Jordy Bruijn (Randy Wolters) 1-0


Gele kaarten: Van den Berg, Wolters, Kvida, Labylle, Jack de Gier, Jos Smit (masseur), (NEC), Verburgh, Souren, Keulen (Roda JC).


Scheidsrechter: Edwin van de Graaf


Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Guus Joppen, Mathias Bossaerts, Joey van den Berg, Josef Kvida; Jordy Bruijn, Mart Dijkstra (83' Ole Romeny), Leroy Labylle; Jonathan Okita, Ferdy Druijf, Randy Wolters (86' Mike Trésor Ndayishimiye). 


Opstelling Roda JC: Radomir Novakovic; Henk Dijkhuizen, Daryl Werker, Niels Verburgh, Mitchel Keulen; Nicky Souren, Livio Milts (74' Dico Jap Tjong), Florian Loshaj; Gyliano van Velzen, Mario Engels, Ba-Muaku Simakala (81' Tim Väyrynen).

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS