LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

30-11-2018 21:52 UUR Door: Jasper Droge

NEC pakt uit in De Goffert en verslaat Volendam ruim


NEC heeft vrijdagavond eindelijk weer vertrouwen getankt in de Eerste Divisie. De Nijmegenaren versloegen FC Volendam na een vooral flitsende tweede helft met liefst 5-1.


Jack de Gier begon vrijdagavond tegen FC Volendam noodgedwongen met een compleet ander middenveld dan in de vorige wedstrijd tegen RKC. Joey van den Berg, Tom Overtoom en Kevin Janssen ontbraken om diverse redenen in de startopstelling. In plaats van hen vormden Mart Dijkstra, Anass Achahbar en Leroy Labylle het middenveld.

Jonathan Okita zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Zijn schot werd van richting veranderd door de rechtsback van Volendam en belandde op de paal. Sven Braken had hem daarna voor het inschieten maar schoot hard naast. Twee minuten later kreeg Volendam, via Cas Peters, zijn eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot ging voor het doel van Oliver Zelenika langs. Even later kreeg Volendam een vrije trap op 20 meter, na een overtreding van Rens van Eijden. Maar ook deze bal zorgde niet voor al te veel dreiging. Okita kwam er aan de zijkant door en assisteerde dit keer. De bal op Braken was strak maar keeper Mitchel Michaelis kon zijn lichaam er tussen gooien.

Volendam kwam steeds dichter bij het doel van NEC en kreeg ook zijn kansen. Bossaerts wist een schot op doel te blokkeren en even later was het Van Eijden die hetzelfde deed. NEC was bij vlagen erg slordig en verspeelde de bal te vaak. In de 26e minuut kwam Volendam op 0-1 via Boy Deul. De Volendammers konden niet lang genieten van hun voorsprong want drie minuten later trok Okita de stand gelijk. Op aangeven van Labylle kwam hij 1-op-1 met de keeper en schoot hoog in de verre hoek raak. Na de gelijkmaker brak een periode aan zonder grote  kansen voor beide teams. 1-1 was dan ook de stand bij rust.

De eerste Nijmeegse kans in de tweede helft kwam na vier minuten spelen. Brahim Darri trok naar binnen en bereikte Braken. Zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. In de 51e minuut schakelde Darri Volendam-verdediger Mohamed Betti uit met een schijnbeweging en schoof de bal hard in de verre hoek. De volgende kans was opnieuw voor Darri. Hij beproefde zijn geluk van afstand maar zijn bal vloog over Volendamse doel. In de 56e minuut lag de bal weer bij de voeten van Darri. Met een schitterende trap, via de onderkant van de lat, liet hij doelman Michaelis kansloos en tekende voor zijn tweede doelpunt van de avond én een 3-1 voorsprong voor NEC. Toen ging het snel in De Goffert. Van Eijden liet op aangeven van Achahbar het publiek voor de vierde keer deze avond juichen. Voor het eerst sinds tijden liet NEC goed verzorgde aanvallen zien.

Op aangeven van Achahbar vanuit een corner kopte Van Eijden raak. Hij zorgde hiermee voor de 4-1 en liet het publiek in De Goffert opnieuw juichen. In de 71e minuut was het nu Achahbar zelf die het doel trof. Na een goede actie van Okita kwam de bal bij die spits die hem met een perfect lobje over de keeper heen legde. In de 80e minuut gingen zowel Okita en Achahbar van het veld. De laatste ging er met kramp van af. Hun vervangers waren Ole Romeny en Paolo Sabak. 5-1 zou ook de eindstand zijn. NEC wint eindelijk weer eens thuis en vermaakte het publiek vooral in de tweede helft.

 

 

Wedstrijdverloop:
26’ 0-1: Deul
29’ 1-1: Okita
51’ 2-1: Darri
56’ 3-1: Darri
61’ 4-1: Van Eijden
71’ 5-1: Achahbar

Opstelling NEC: Zelenika; Lartey-Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Kvida; Dijkstra, Achahbar (Sabak 80’), Labylle; Okita (Sabak 80’), Braken, Darri (Buwalda.

Opstelling Volendam: Michaelis; Schouten, Tol, Bäly, Betti; Visser, Deul (Ten Dam 78’), Vlak; Doodeman, Peters (Antwi 78’), Berenstein.

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS