LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-05-2019 16:45 UUR Door: Redactie

NEC oriënteert zich op promotie beloftenteam


Voor Jong NEC zit de competitie erop na de winst op Jong PEC Zwolle van dinsdag (0-1). Door veranderde regelgeving van de KNVB bestaat er de kans dat na dit seizoen een of meerdere teams uit de kampioenspoule kunnen promoveren naar de Derde Divisie. NEC oriënteert zich op die optie, laat een woordvoerder van de club weten.

 

De KNVB wil terug naar vier beloftenteams in de Eerste Divisie, zoals dat nu ook al is, twee in de Tweede Divisie en twee in allebei de Derde Divisies. Jong Almere City lijkt te gaan degraderen uit de Tweede Divisie, waardoor er daar weer twee beloftenteams actief zullen zijn.

 

Het is al bekend dat FC Groningen het beloftenteam, uitkomend in de Derde Divisie zaterdag, na dit seizoen terugtrekt uit de voetbalpiramide. Daarnaast komt er sowieso een plek vrij in de Derde Divisie indien Jong FC Den Bosch niet promoveert vanuit de hoofdklasse.

 

De KNVB maakte in januari bekend dat niet de hoogstgeklasseerde club uit de kampioenspoule (nu Jong FC Twente), maar de hoogstgeklasseerde club die ook daadwerkelijk wil promoveren, mag instromen in de Derde Divisie. FC Twente trok het beloftenteam vorig jaar nog terug uit de piramide en lijkt geen trek te hebben in een terugkeer. Ook PEC Zwolle lijkt geen trek te hebben in promotie. Alleen FC Emmen staat nog boven NEC op de ranglijst.

 

NEC geeft aan zich te oriënteren op de optie om in te stromen in de voetbalpiramide en dat de wens om te promoveren zeker nog niet vaststaat. De club bestudeert de voorwaarden van een eventuele promotie en de promotiewensen van teams die boven de Nijmegenaren staan op de ranglijst.

 

Huidige stand kampioenspoule:

1. Jong FC Twente 9-19

2. Jong FC Emmen 8-18

3. Jong NEC 9-17

4. Jong PEC Zwolle 7-12

5. Jong Heracles Almelo 9-12

6. Jong RKC Waalwijk 9-11

7. Jong ADO Den Haag 8-8

8. Jong Fortuna Sittard 7-7

9. Jong Feyenoord 6-4

10. Jong Willem II 8-3

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS