NEC is de oefencampagne met een grote overwinning gestart tegen de Overasseltse Boys. De Nijmegenaren wonnen met 0-16.

Sven Braken-show
Al snel in de eerste helft kreeg NEC via linksback El Karouani de eerste poging om te scoren, maar de doelman van Overasseltse Boys kon redden. Niet veel later was het wel raak, Braken opende de score op aangeven van Lartey-Sanniez: 0-1. Enkele minuten later schoot Braken een afgeslagen voorzet van Wolters binnen: 0-2. De spits scoorde bijna met een omhaal, maar de doelman van de thuisploeg kon op fraaie wijze redden. Er was in de eerste helft veel beweging op het middenveld en met name Braken en Oratmangoen werden gezocht in de jacht naar goals. Na iets meer dan een half uur spelen kon Braken zijn hattrick completeren, vanuit een klutssituatie was het raak: 0-3. Na veertig minuten tekende de spits, die het vandaag op zijn heupen had, ook voor de 0-4. Vlak voor het rustsignaal schoof Braken een voorzet van Musaba het doel binnen: 0-5.

Jeugdspelers scoren er op los
Na rust begon NEC met een compleet nieuw elftal. Al heel snel na de aftrap was het alweer raak aan Nijmeegse zijde. Op aangeven van Okita, was het jeugdspeler Sellouf die het kon afmaken: 0-6. Enkele minuten later was het een jonge verdediger, Odenthal, die vanuit een corner binnen kon koppen: 0-7. En NEC bleef scoren, een voorzet van Labylle kwam bij een volledig vrijstaande Okita, die vervolgens koeltjes binnen schoot: 0-8. Heel snel daarna volgde hetzelfde recept als bij de 0-6: Okita gaf voor vanaf rechts en Sellouf tikte hem binnen: 0-9. Na ruim een uur spelen waren de dubbele cijfers een feit. Sellouf completeerde zijn hattrick op aangeven van Romeny: 0-10. Enkele ogenblikken later was het wederom Odenthal die zijn tweede van de avond mocht maken. De verdediger was er snel bij wanneer de keeper van Overasseltse Boys onvoldoende antwoord had op een kopbal en zodoende binnen kon tikken: 0-11.

Romeny scoort er op los
In het laatste kwartier mocht ook Romeny zijn doelpuntje meepikken. De 19-jarige aanvaller kreeg een niet te missen kans en schoot simpel raak: 0-12. Een minuut later omspeelde Sabak de doelman van Overasseltse Boys en tikte binnen: 0-13. En ook de 0-14 kwam op het scorebord: Romeny maakte zijn tweede doelpunt na een uitstekende beweging, waar de doelman geen antwoord op had. In de slotfase kon naast Braken, ook Romeny zijn hattrick completeren. NEC kreeg nog een penalty, Romeny ging achter de bal staan en schoot raak: 0-16.

Aanstaande zaterdag neemt NEC het op tegen de NEC Amateurs. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op De Eendracht.

’83 Romeny 0-16

Opstelling NEC eerste helft: Branderhorst; Lartey-Sanniez, Sturing, Kvída, El Karouani; Dijkstra, Oratmangoen, Overtoom; Musaba, Braken, Wolters.

Opstelling NEC tweede helft: Schuurman; Van Rooij, Odenthal, Bossaerts, Labylle; Sabak, Romeny, Van den Berg; Okita, Ndayishimiye, Sellouf.