LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

26-11-2019 13:30 UUR Door: Redactie

NEC op rapport: weinig lichtpuntjes bij tegenvallend NEC


In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Het was een behoorlijk teleurstellende avond, maandag bij NEC - Jong FC Utrecht. De Nijmeegse ploeg viel behoorlijk tegen en speelde doelpuntloos gelijk.

 

Branderhorst 6

Kwam nauwelijks in de problemen en trapte nog wat ballen overtuigend weg na klungelig optreden van zijn verdedigers, maar in de slotfase had hij best wat meer haast mogen maken. Branderhorst maakte niet de indruk dat de tijd begon te dringen.

 

Van Rooij 6

Veelzeggend dat talenten als Bart van Rooij en Anthony Musaba overeind blijven in een verder tegenvallend team. Een glansrol als vrijdag tegen Helmond Sport zat er niet in, maar de rechtsback speelde best redelijk tegen Jong Utrecht.

 

Van Eijden 6

Gelukkig was Rens van Eijden fit genoeg om te starten, want zeker als het moeizaam gaat is het fijn om een ervaren kracht achterin te hebben staan. Toch ging lang niet alles goed bij de aanvoerder van NEC, die enkele keren slordig was in de opbouw.

 

Kvida 5,5

Het is duidelijk dat Josef Kvida de zwakke broeder is van het centrale verdedigingsduo. De Tsjech is in de duels moeilijk te kloppen, maar gaat voetballend vaak de fout in met iets te ambitieuze (cross)passes die vooral in de voeten van de tegenstander eindigen.

 

Kuipers 4,5

We hebben Bas Kuipers dit seizoen vaak geroemd omdat hij zo weinig fout doet, maar dat was maandag juist niet het geval. Vooral in de tweede helft zakte de linksback door de ondergrens. De Utrechtse jonkies waren hem meerdere keren te slim af.

 

Van de Looi 4,5

Als er een moment is om Tom van de Looi even op de bank te zetten, dan is het nu. Dat de trainers hem al na 55 minuten wisselden, zei eigenlijk ook genoeg. De middenvelder zat totaal niet in de wedstrijd en trok zijn mindere vorm door. Dat hij tegen Helmond Sport de winnende maakte, maskeerde zijn slechte spel.

 

55’ Musaba 6,5

Het in slaap gesukkelde publiek in De Goffert werd maandag wakker geschud door Anthony Musaba. Volgens sommige fans had de aanvaller al lang in de basis moeten staan en tegen Jong Utrecht liet hij bij vlagen zien waarom. De rechtsbuiten was dreigend en creëerde enkele kansen, waarvan er zeker één in had gemoeten. Als zijn rendement dit seizoen nog hoger wordt, heeft NEC een pareltje in huis.

 

Van Landschoot 5

De Speler van de Week bij Omroep Gelderland, maar misschien hebben wij een andere wedstrijd gezien. Voor Jellert van Landschoot geldt hetzelfde verhaal als in de afgelopen weken: hij maakt veel meters, maar wat schiet NEC ermee op? Het is duidelijk dat het probleem op het middenveld ligt en Van Landschoot komt veel beter tot zijn recht op een van de centrale posities dan op 10.

 

Dijkstra 5,5

Begon nog redelijk aan de wedstrijd, maar zakte daarna ook weg en leed veel balverlies. Zelfs met een 5,5 is Mart Dijkstra de beste middenvelder van NEC van de avond. Dat zegt ook wel veel.

 

Okita 4

Vaak wordt gezegd dat je Jonathan Okita nooit moet wisselen, omdat hij altijd voor ‘dat ene momentje’ kan zorgen. Gebeurt dan niet, dan krijg je een wedstrijd als tegen Jong Utrecht. De aanvaller deed nauwelijks iets goed met een bal en kan qua dreiging een voorbeeld nemen aan Musaba.

 

Flemming 5

Staat als noodverband in de spits omdat hij volgens de trainers zo balvast is, maar dat lijkt dan ook de enige eigenschap waarop Zian Flemming geselecteerd is. Een bal vasthouden kan hij wel, er een binnenschieten blijkt een stuk moeilijker. Bij een voorzet vanaf de zijkant - als die al goed is - is Flemming vaker buiten dan binnen het strafschopgebied te vinden.

 

Romeny 4,5 (79’ Velikonja)

Nog een onzichtbare aanvaller, al leed Ole Romeny in ieder geval wat minder balverlies dan Okita. De jonge linksbuiten kwam niet veel in het stuk voor en verhuisde in de tweede helft naar de spitspositie met achter hem Flemming. Ook daar viel hij niet zo op.

 

Etien Velikonja kwam te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS