LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

17-09-2019 12:00 UUR Door: Redactie

NEC op rapport: Van Rooij verademing, Dijkstra herstelt zich


In het seizoen 2019-2020 krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer in NEC op rapport. Opnieuw een late gelijkmaker voor NEC, deze keer thuis tegen De Graafschap met enkele andere namen in de basis. Ons oordeel:

 

Branderhorst 6

Mattijs Branderhorst hield NEC een aantal keer op de been met een redding, maar maakte ook bij hoge ballen opnieuw geen zekere indruk door de bal halfjes weg te boksen. Bij de 0-1 werd zijn zicht beperkt, al had hij best naar de hoek mogen duiken.

 

Van Rooij 7

Als vervanger van Terry Lartey Sanniez liet Bart van Rooij zien waarom hij al die tijd een kans verdiende als rechtsback. Verdedigend sterk en ook aanvallend droeg hij zijn steentje bij. En dat alles terwijl het zijn debuut in de basis van NEC was. Een verademing.

 

Sturing 6

Frank Sturing kreeg na zijn redelijke invalbeurt in Den Bosch weer de voorkeur boven Cas Odenthal. Hoewel het achterin best goed stond, verdedigde Sturing voorafgaand aan de 0-1 door het midden uit met een kopbal, die bij Gregor Breinburg terechtkwam. Niet slim, maar dat betekent niet dat de goal volledig om zijn conto komt. Want waarom stond er niemand om Breinburg te dekken of zijn schot te blokken?

 

Kvida 6,5

De leider van de defensie van NEC luistert tot nu toe naar de naam Josef Kvida. Deed ook tegen De Graafschap weinig fout en was met zijn lengte opnieuw belangrijk. Richting het einde van de wedstrijd ging Ralf Seuntjens de kopduels niet eens meer aan, wetende dat hij kansloos was tegen de boomlange Tsjech.

 

Kuipers 6

Deed weer wat hij voor het duel met FC Den Bosch deed: weinig geks. Bas Kuipers kan zich nog wel aanvallend wat meer in het spel mengen. Verdedigend doet hij het prima en daar staat een linksback op de eerste plaats voor.

 

Van de Looi 6

Een wat mindere wedstrijd van Tom van de Looi, zeker in vergelijking met FC Den Bosch-uit. Desondanks een voldoende, zo dramatisch was het niet. Net als Kuipers een zesje.

 

Flemming 5,5

In de rust moesten sommige supporters opzoeken op Zian Flemming überhaupt meedeed, want de aanvallende middenvelder was in de eerste helft onzichtbaar. Herstelde zich na rust ietwat en was in de duels sterk, maar lang niet opvallend genoeg voor een belangrijke positie als de 10.

 

Dijkstra 7 (80' Van Landschoot)

Afgelopen vrijdag nog een dike onvoldoende, maar Mart Dijkstra herstelde zich tegen De Graafschap goed. De beste middenvelder aan de zijde van NEC. Stond verdedigend meermaals zijn mannetje en had goede passes in huis om zijn ploeg aan het aanvallen te krijgen.

 

Okita 6,5

De gevaarlijkste aanvaller aan de zijde van NEC was Jonathan Okita, maar zijn doelpunt had eigenlijk veel eerder moeten vallen. De vleugelspeler kreeg kansen en was in meerdere gevallen ook slordig. Dat hij kan voetballen, is duidelijk. Nu moet zijn rendement nog omhoog. De afronding bij de 1-1 was zoals we hem kennen.

 

Romeny 5

Net als Flemming onzichtbaar voorin. Het helpt ook niet mee dat Ole Romeny veel door de lucht werd aangespeeld en daardoor duels moest aangaan met de sterke verdedigers van De Graafschap. Dat spelletje ligt Romeny minder.

 

57’ Velikonja 6

Dat de defensie van De Graafschap de zaakjes aardig op orde had, bleek wel toen Etien Velikonja inviel. Net als Romeny kreeg de Sloveen lange tijd namelijk nauwelijks de kans om zich te laten zien. Met een goede kopbal op Okita was Velikonja dan wel weer belangrijk bij de gelijkmaker.

 

Wolters 5

Soms is een gifkikker als Randy Wolters handig om in je team te hebben in een harde wedstrijd als die tegen De Graafschap. De aanvaller kreeg af en toe slim een vrije trap mee, maar bracht aanvallend lang niet genoeg. En dat dubbele flikflak-trucje bij een achterstand kan hij beter achterwege laten. Niet de eerste onvoldoende voor Wolters.

 

60’ Musaba 5,5

Anthony Musaba kon als invaller helaas niet brengen wat er van hem werd gehoopt. Aan gretigheid opnieuw geen gebrek bij de jonge aanvaller, die zijn kans in de basis vast wel weer gaat krijgen.

 

Scheidsrechter Van de Graaf 4,5

Denkend aan het optreden van scheidsrechter Edwin van de Graaf komen drie woorden naar boven: sjonge jonge jonge. Een belabberd optreden van deze arbiter. Typerend was een overduidelijke ingooi voor NEC nadat een van de verdedigers van De Graafschap de bal had geraakt, maar de grensrechter doodleuk de andere kant op vlagde. Als scheidsrechter hoor je zulke dingen gewoon te zien. Zoals veel collega’s op dit niveau: onvoldoende.

 

Jellert van Landschoot kwam te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS