LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

19-10-2019 12:00 UUR Door: Redactie

NEC op rapport: Van Eijden laat zich meteen zien


In het seizoen 2019-2020 krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer in NEC op rapport. De Nijmegenaren wonnen vrijdag van Jong PSV in een niet bijzonder denderende wedstrijd. De cijfers zijn dan ook niet extreem hoog.

 

Branderhorst 6

Aangezien Jong PSV nauwelijks iets creëerde, kreeg Mattijs Branderhorst ook niet vaak de kans om zich te onderscheiden. Fouten maakte hij eigenlijk ook niet, dus een voldoende voor de doelman die de nul hield.

 

Van Rooij 6

Aan gretigheid en werklust geen gebrek bij Bart van Rooij, maar de rechtsback speelde wat minder goed dan bijvoorbeeld tegen NAC Breda. Zat verdedigend een paar keer mis en voegde aanvallend lang niet altijd iets toe.

 

Van Eijden 7

Het was even de vraag hoe Rens van Eijden na een lange blessure zou terugkeren in de basis, maar de aanvoerder van NEC deed het uitstekend. De verdediging maakte een veel kalmere indruk met de coachende Van Eijden, die zowel in de duels als in de passing ook sterk speelde. De pass op Okita vlak voor de 1-0 was subliem.

 

Kvida 6,5

Zoals wel vaker dit seizoen speelde Josef Kvida een prima wedstrijd. De Tsjech liet zich ook in aanvallend opzicht zien bij enkele corners en vrije trappen. Komt dankzij zijn lengte regelmatig tot een kopbal, nu moet de bal nog ergens anders dan in de handen van de keeper belanden.

 

Kuipers 6,5

Bas Kuipers mengt zich steeds meer in de aanval, maar kan daar nog altijd meer uithalen. Verdedigend staat hij zijn mannetje.

 

Van de Looi 5

De interlandperiode heeft Tom van de Looi nog geen goed gedaan, want de middenvelder zette de dalende lijn van daarvoor door tegen Jong PSV. Opnieuw geen sterke wedstrijd van de huurling van FC Groningen, de vroege wissel was dan ook niet verrassend.

 

57’ Velikonja 5,5

Als spits moet Etien Velikonja zich echt meer in het spel mengen om eraan te pas te komen bij NEC, want van de voorzetten van de vleugelspelers zal hij vaak ook niet warm worden. De uitstekende pass van Ayman Sellouf in de slotfase verdiende een doelpunt, dat valt de Sloveen aan te rekenen.

 

Van Landschoot 5,5

Het valt Jellert van Landschoot eigenlijk niet aan te rekenen dat hij bij gebrek aan beter op de 10-positie wordt geposteerd, maar de Belg komt er niet echt tot zijn recht. Na de wissel van Van de Looi was te zien dat Van Landschoot beter naast Mart Dijkstra als controleur kan staan. NEC mist op 10 vooralsnog de creativiteit die sommige spelers van SC Cambuur en Willem II wel hebben.

 

Dijkstra 6

In de duels was Mart Dijkstra opnieuw prima tegen Jong PSV, maar in de passing was het iets minder. Niettemin een voldoende voor de middenvelder, die opnieuw de beste was in die linie.

 

Okita 6

Jonathan Okita zorgde voor de assist op Zian Flemming na een pass van Van Eijden, maar had veel meer kunnen doen. Een doelpunt of een extra assist zat er zeker in voor de rechtsbuiten, die niet altijd de juiste keuze maakte en enkele kansen op zeep hielp. Okita maakt ook niet altijd de indruk er honderd procent voor te gaan.

 

Flemming 6,5

Zijn doelpunt maakt een hoop goed voor Flemming, maar de spitspositie begint wel een lastig dossier te worden voor de trainers van NEC. Want toen de huurling van PEC Zwolle eenmaal scoorde, was hij alweer een linie naar achteren geschoven en speelde Velikonja in de spits. Qua spel was het van Flemmings kant zeker niet top.

 

Romeny 6 (76’ Sellouf)

De keuze van de trainers voor Romeny als linksbuiten was wat verrassend, maar de jonge aanvaller probeerde het naar zijn kunnen in te vullen. De scharen, overstapjes en pirouettejes mogen wel een tandje minder.

 

Scheidsrechter Teuben: 6

Van een scheidsrechter in de Eerste Divisie zullen we de verwachtingen niet te hoog leggen. Weinig gekke dingen gedaan, trok alleen wel snel een gele kaart aan beide kanten.

 

Ayman Sellouf kwam te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS