LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

07-12-2019 12:00 UUR

NEC op rapport: Okita zijn krediet begint op te raken


In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur meespeelde met NEC een beoordeling. De Nijmegenaren vergooiden alle kansen op de tweede periodetitel vrijdag door een 2-1 nederlaag bij Excelsior. Het spel van de Nijmegenaren oogde in ieder geval beter dan afgelopen weken, maar twee onnodige tegengoals deden de ploeg uiteindelijk de das om.

 

Branderhorst 6

De keeper kon weinig aan de twee tegentreffers doen en keerde bij de 1-0 de eerste poging nog knap. Waarom er niemand bij de tweede paal staat om die bal vervolgens weg te werken, is een keuze van het collectief.

 

Van Rooij 5 (61' Sanniez)

Van Rooij had het moeilijk met Joel Zwarts die hem meermaals voorbij speelde. Daarnaast schatte de jonge verdediger een voorzet verkeerd in, waarna diezelfde Zwarts een enorme kans kreeg. De staf wisselde hem dan ook om tactische redenen. Sanniez vulde het echter niet beter in, want Zwarts ontsnapte uit zijn rug bij de 2-1. 


Van Eijden 6

Had een aantal goede openingen en deed in verdedigend opzicht weer weinig fout. 

 

Kvida 5

Leed meermaals onnodig balverlies achterin en was bij vlagen erg onrustig. Stond bij de 2-1 ook te slapen toen Haspolat binnendoor sneed.

 

Kuipers 6

Speelde weer stabiel en bracht aanvallend ook de nodige impulsen. Was de enige die zich bij vlagen goed onder de druk van Excelsior uitspeelde. 


Flemming 4,5

Heeft niet echt een idee wat er van hem wordt verwacht als middenvelder, zo leek het. Kwam weer barweinig in het spel voor. 

 

Dijkstra 5,5

Dijkstra had een aantal goede intercepties, maar leed ook af en toe dom balverlies op het middenveld.


Van Landschoot 4,5 (54' Overtoom)

Kwam net als Flemming nauwelijks in het spel van de Nijmegenaren voor. Daarnaast vlogen simpele passjes weer over de zijlijn en was hij, zowel voor als achter, steeds te laat.


Musaba 5,5

Leek vorige week nog moeite te hebben met een plek in de basis, maar liet vandaag herstel zien. Zette Romeny al vroeg alleen voor de keeper, raakte de lat en bediende diezelfde Romeny halverwege de tweede helft goed. 


Romeny 6

Vulde de spitspositie aardig in. Toen hij zich wat meer uit liet zakken kwam er meer ruimte en daardoor had NEC bij vlagen de overhand. Maakte een hele fraaie goal, maar het was helaas niet genoeg.


Okita 4,5 (80' Wolters)

Zijn krediet begint op te raken, want hij laat week in week uit niets zien, zo ook vrijdag niet. Werd dan ook voor het eerst sinds hele lange tijd gewisseld door de staf. 

 

Overtoom 6

Overtoom komt dichterbij een basisplaats en bewees vandaag waarom NEC hem wel kan gebruiken. Is heel balvast en kan het spel verdelen. Als je maar jongens met loopvermogen om hem heen zet, is het een bruikbare speler. 

 

Randy Wolters en Terry Lartey-Sanniez kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS