LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

02-11-2019 12:00 UUR Door: Redactie

NEC op rapport: NEC is op de goede weg


In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur meespeelde een cijfer. Vrijdagavond maakte NEC een prima indruk en hield het koploper Cambuur op 0-0. De ploeg van het trainerstrio hield voor de vierde keer op rij de nul.

 

Branderhorst 7,5

De goalie begint steeds beter te worden. Na een weifelende start, is hij nu meester in de lucht. Draagt ook zeker bij aan de zekerheid die de laatste lijn uitstraalt. Pakte tegen Cambuur een aantal knappe ballen, waaronder een kopbal van Mühren en een inzet van Sambissa.

 

Van Rooij 6,5

Waar de backposities vorig seizoen nog vaak veel problemen opleverden, is het dit seizoen juist heel stabiel. Van Rooij liet ook bij Cambuur een prima indruk achter en had weinig te duchten van Antonia en Oratmangoen.

 

Van Eijden 7

Dat NEC in de competitie met Rens van Eijden nog geen tegentreffer heeft geïncasseerd, kan geen toeval zijn. De captain bewees bij Cambuur zijn meerwaarde; zowel in de opbouw als verdedigend is Van Eijden echt belangrijk. Had een hoop belangrijke ingrepen.

 

Sturing 6

Sturing speelde bij Excelsior 120 minuten en kwam ook vandaag stabiel de 90 minuten door, ondanks dat de rechtspoot op links belandde. Sturing deed niks fout en oogde heel stabiel in de opbouw.

 

Kuipers 6,5

Vandaag de laatste keer dat we Bas Kuipers beoordelen: het is zo makkelijk. Kuipers haalt altijd een zes, en dat is toch knap. Doet gewoon geen rare dingen. Je kunt de bal bij hem kwijt en hoeft niet bang te zijn dat hij z'n tegenstander zal laten lopen. Toch lekker om in je team te hebben.

 

Van de Looi 6

Van de Looi maakt in Nijmegen nog geen onuitwisbare indruk, maar was vrijdag wel weer stabiel. Bemoeide zich niet teveel met de opbouw, maar was wel een nuttige bal afpakker.

 

Dijkstra 6,5

Mart Dijkstra werd na de wedstrijd toegezongen door de aanhang van Cambuur. Ze zouden hem daar maart al te graag hebben, maar in Nijmegen mogen we blij zijn dat hij nog het rood, groen en zwart draagt. Ook vrijdag weer heel stabiel. Het middenveld stond gewoon goed.

 

Van Landschoot 5 (69' Musaba)

Helaas is er ook altijd iemand die zijn niveau niet haalt en dat was vrijdag Van Landschoot. De middenvelder zwierf wat rond op het middenveld, maar kwam niet in het spel voor.

 

Okita 6,5

Jonathan Okita blijft de gevaarlijkste aanvaller van NEC. Hij kreeg in de eerste helft een goede kans en was in de tweede helft meermaals gevaarlijk, maar miste zoals wel vaker de overtuiging in zijn acties.

 

Flemming 6,5

Flemming ontwikkelt zich goed de laatste weken en was ook tegen Cambuur het aanspeelpunt. Sterk aan de bal, maar komt wel te weinig in scoringspositie. Tegen Cambuur kwam het gevaar voor de goal niet van hem af. Misschien toch maar weer op tien proberen.

 

Romeny 5,5 (81' Velikonja)

Romeny is geen buitenspeler, maar vult het toch nog redelijk in. Bleef al meer op z'n benen staan dan vorige week. Toen hij na 70 minuten in de spits kwam, kwam hij al meer in zijn kracht.

 

Etien Velikonja en Anthony Musaba speelden te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer. Mag wel gezegd worden dat Musaba in die twintig minuten die hij speelde ook de gevaarlijkste man van NEC was. Henk de Jong paste zijn opstelling ook snel aan, toen hij doorhad hoe rap Musaba was.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS