LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

30-10-2019 11:16 UUR Door: Redactie

NEC op rapport: Eerherstel voor Sanniez en Overtoom


In het seizoen 2019-2020 krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer in NEC op rapport. De ploeg van het trainerstrio verloor met 4-2 van Excelsior in de KNVB-beker, maar was tot kort voor de verlenging de betere ploeg.

 

Mattijs Branderhorst 6,5

Werd bij alle vier de tegengoals in de steek gelaten door zijn verdediging. Had een aantal knappe reddingen in de slotfase van de tweede helft, maar werd viermaal van dichtbij geklopt door slecht dekkingswerk.

 

Terry Lartey-Sanniez 6,5

Heeft zich knap hersteld van zijn slechte opening van het seizoen en zijn verwijzing naar de bank. Tegen Excelsior was hij de gevaarlijkste man in de opbouw en vormde hij een uitstekend duo met Anthony Musaba. Ahmad Mendes Moreira zat geen moment goed in de wedstrijd en ook dat is knap.

 

Frank Sturing 6

Ook Frank Sturing mocht zich weer eens laten zien vanaf de aftrap. Op wat schoonheidsfoutjes na was hij tot de verlenging zeer degelijk. Daarna ging NEC aanvallender spelen en kwam er meer ruimte voor de aanvallers van Excelsior. Sturing kon het toen niet meer belopen.

 

Josef Kvida (34’ Rens van Eijden) 5,5

De rots in de branding dit seizoen moest er al na een halfuur af wegens een blessure, maar had er eigenlijk eerder af gemoeten. Liep al langer te strompelen en gaf dus zo twee keer ruimte Stijn Meijer de ruimte om een grote kans te creëren. Zijn waarschijnlijke afwezigheid vrijdag zal desondanks een aderlating zijn.

 

Bas Kuipers 5

Normaal gesproken is Bas Kuipers defensief betrouwbaar, maar is hij aanvallend opzicht niet tot nauwelijks gevaarlijk. Ditmaal was het andersom, hij creëerde een aantal kansen voor zichzelf en teamgenoten. Hij stond echter te slapen bij de 2-2 van Thomas Verhaar en verloor een hoop duels. En goed verdedigen is toch het belangrijkste voor een back.

 

Tom Overtoom (105’ Ole Romeny) 6,5

Het zijn de wisselspelers van de afgelopen weken die gebrand waren zich te laten zien tegen Excelsior. Ook Tom Overtoom, die bij NEC geen schim is van de goede voetballer die hij bij veel andere clubs in de Eerste Divisie was, liet zien dat hij wel degelijk goed kan ballen. Hij was de creatieve man op het middenveld die de aanvallers kon bedienen.

 

Zian Flemming 5

Het is lastig om te bepalen of Zian Flemming nou een spits of een aanvallende middenvelder. Op 10 kwam hij tegen Excelsior in ieder geval niet goed uit de verf. Hij werkt hard, maar was in aanvallend opzicht niet of nauwelijks gevaarlijk voor de goal. Liep bovendien niet goed mee met zijn directe tegenstander bij de 3-2 van Thomas Oude Kotte. Jammer voor Flemming, die prima weken draaide.

 

Jellert van Landschoot 6
De Belg heeft de longen van een volleerd renpaard en was tot de 120ste minuut over de hele as van het veld te vinden. Hij blijft vechten voor elke bal en dat is bewonderenswaardig. Toch blijft het zo dat hij weinig doet met de ruimte die hij soms krijgt.

 

Anthony Musaba (81’ Randy Wolters) 7
Hoewel de openingstreffer van Anthony Musaba nog met een beetje geluk tot stand kwam, was zijn tweede doelpunt volledig zijn eigen verdienste. Goed Hervé Matthys uitgekapt en als een ervaren spits de bal in de korte hoek geprikt. Zonde voor hem dat hij dan de 1-2 voorsprong vanaf de bank verloren zag gaan.

 

Etien Velikonja 4,5

Opnieuw een zeer ongelukkig optreden van Etien Velikonja, die met zijn 1 meter 77 twee koppen kleiner was dan zowel Sander Fischer als Thomas Oude Kotte en toch maar steeds via de lucht werd aangespeeld. Werd totaal niet in het aanvalsspel betrokken.

 

Jonathan Okita (67’ Ayman Sellouf) 5

Bekend is dat Jonathan Okita een momentvoetballer is en dat werd tegen Excelsior zeker duidelijk. Nog geen week na zijn twee goals tegen MVV was hij totaal onzichtbaar op links, tegenover gelegenheidsrechtsback Dogucan Haspolat, die met zijn snelheid en spelinzicht totaal geen last had van Okita.

 

Invallers:

Rens van Eijden 5,5

De aanvoerder van NEC zou eigenlijk een vrije avond hebben, maar moest toch opdraven toen Kvida na een halfuur niet verder kon. Het was zeker niet zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer. Maakte een onnodige overtreding waaruit de 3-2 viel en liet daarna heel veel ruimte achter toen hij als tweede spits mee ging doen.

 

Ayman Sellouf 6,5

Een volgend talent dat zich aandient bij NEC. Als vervanger voor Okita mocht Sellouf een klein uur meedoen en dat deed hij zeer verdienstelijk. Zijn acties waren verraderlijk en zo nu en dan gooide hij een bal goed voor de goal. Mag af en toe iets meer om zich heen kijken voor teamgenoten.

 

Randy Wolters 5

In de veertig minuten die hij meespeelde, heeft Randy Wolters niet heel veel te doen gehad. Had één goede actie, waarmee hij Velikonja wegstuurde, maar voor de rest was hij vanaf de rechterkant van het veld vooral figurant.

 

Ole Romeny speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS