LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

24-08-2019 13:00 UUR Door: Redactie

NEC op rapport: de tieners laten zich het meest gelden


In het seizoen 2019-2020 krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer in NEC op rapport. De Nijmegenaren wonnen vrijdagavond met 1-2 bij Roda JC, de eerste overwinning van het seizoen.

 

Branderhorst 6

Lijkt er net als vorig seizoen nog een beetje in te moeten komen. Zat in de eerste helft mis bij een corner en hoewel het zeker geen fout was, zag hij er ook bij het doelpunt van Roda niet goed uit. Daarna had hij nog wel een goede redding in huis.

 

Sanniez 6

Het nieuwe pispaaltje onder de supporters, maar Terry Lartey Sanniez speelde tegen Roda al wat beter dan in de eerste twee wedstrijden. Maakte met een prima tackle een Kerkraadse counter onschadelijk. Wat extra trainingen op voorzetten geven zouden niet misstaan.

 

Odenthal 7

Maakt voor een verdediger van achttien jaar een uitstekende indruk. Is kalm aan de bal en wint veel kopduels. Zoals hij zelf ook na afloop zei kan zijn inspeelpass soms nog wat beter.

 

Kvida 6,5

Soms nog wat onrustig, maar vormt over het algemeen een prima centraal duo met Odenthal. Zijn lengte is zowel in verdedigend als aanvallend opzicht een wapen.

 

Kuipers 6,5

Fijn om een linksback te hebben die niet te veel gekke dingen doen en op weinig fouten te betrappen is. Kan er aanvallend nog wel meer uithalen, maar zolang het het achterin dicht houdt, is het prima.

 

Van de Looi 7

Pas zijn tweede wedstrijd voor NEC op een middenveld dat nog altijd moeite heeft om grip te krijgen. Tom van de Looi houdt regelmatig het overzicht en vindt de juiste oplossing.

 

Van Landschoot 6

Speelde een belabberde eerste helft waarin hij totaal onzichtbaar was en ook geen gretige indruk maakte. Na rust al stukken beter met een doelpunt als bekroning.

 

Dijkstra 6,5

Bij sommige fans kan Mart Dijkstra helemaal niets goed doen, maar tegen Roda speelde de middenvelder opnieuw een prima wedstrijd. De 0-2 ontstond mede dankzij zijn schot.

 

Musaba (74' Sturing) 7

De gevaarlijkste man aan de zijde van NEC, al moet gezegd worden dat de linksback van Roda totaal niet zijn dag had. Anthony Musaba zorgde voor dreiging en was bij beide doelpunten betrokken. Soms nog wel te enthousiast, waardoor hij balverlies lijdt.

 

Braken (87' Romeny) 6

Sven Braken noteerde in de eerste helft één kans, die over het doel zeilde. Speelde verder een ongelukkige wedstrijd. Werd weinig bereikt door zijn medespelers, maar verloor zelf ook de duels. Daar ligt normaal gesproken zijn kracht als aanspeelpunt.

 

Wolters 6

Geen nieuwe glansrol voor Randy Wolters na de goede wedstrijd tegen Jong Ajax. Keeper Tom Muyters verkeek zich op de vrije trap van Wolters en op aangeven van de aanvaller maakte Van Landschoot er bijna 0-3 van. Dat waren dan ook wel de hoogtepuntjes.

 

Okita (60' voor Wolters) 6

Had moeten scoren in het half uur dat hij inviel. Eerst werd zijn goal afgekeurd wegens buitenspel, wat na het zien van de beelden onterecht was. Vervolgens kwam hij in de extra tijd alleen voor de keeper en schoot hij onbesuisd over het doel.

 

Scheidsrechter: Lindhout 7

Een van de betere scheidsrechters in de Eerste Divisie, voor zover die er zijn. Keurde de 0-1 van NEC terecht goed aangezien Muyters mistastte. Gaf wel veel gele kaarten aan NEC, maar de meeste waren terecht. Bij de afgekeurde goal van Okita ging hij af op het (foute) vlagsignaal van zijn assistent.

 

Frank Sturing en Ole Romeny kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS