LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-09-2019 15:48 UUR Door: Redactie

NEC onderuit tegen FC Utrecht bij debuut Velikonja en Flemming


NEC heeft woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd met ruime cijfers verloren van FC Utrecht: 5-1. De Eredivisionist trad - zonder internationals - met de basisspelers aan. Bij NEC maakte nieuwkomer Etien Velikonja zijn officieuze debuut en maakte Rens van Eijden na maanden blessureleed weer minuten.

 

De bezoekers uit Nijmegen beleefden een dramatische start op sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. Met een mix van basisspelers en reserves werd NEC in de beginfase overlopen door Utrecht, dat met een groot deel van de vaste elf aantrad. Aanvaller Jean-Christophe Bahebeck opende vroeg de score door de bal in de verre hoek te krullen. NEC stelde daar een eerste poging van Ayman Sellouf tegenover. Bahebeck had ook een aandeel in de 2-0. Zijn voorzet vanaf de linkerkant op Vaclav Cerny werd door Souffian El Karouani ongelukkig in eigen doel gegleden.

 

De Utrechtse storm eindigde met de 3-0 van Cerny. De spits dribbelde vanaf de rechterflank à la Arjen Robben naar binnen en schoot met zijn linkervoet de bal in de korte hoek. Keeper Job Schuurman ging hier niet vrijuit, maar was ook boos op zijn defensie. Zo was Utrecht heer en meester en zag de thuisploeg ook nog de 4-0 van Adrián Dalmau afgekeurd worden wegens buitenspel. Velikonja liet zich voor rust één keer zien met een knappe volley die tegen de paal belandde.

 

 

Tweede helft

NEC wisselde in de rust drie keer. Cas Odenthal verving Van Eijden, Bas Kuipers kwam in de ploeg voor El Karouani en Anthony Musaba bleef achter voor Randy Wolters. Laatstgenoemde zorgde vervolgens mede voor de 3-1. Uit een indraaiende vrije trap van Wolters werkte Niek Hoogveld de bal binnen, al zou ook een speler van Utrecht of Odenthal het laatste tikte kunnen hebben gegeven. Vervolgens gaf Wolters een goede voorzet op Sellouf, maar de jonge vleugelspeler kwam net niet bij de bal. Utrecht sloeg wel toe. Met invallers als Adam Maher, Gyrano Kerk en voormalig NEC'er Patrick Joosten in de ploeg scoorde Tommy St. Jago uit een corner van Cerny.

 

Voor de 4-1 had het trainerstrio al een dubbele wissel doorgevoerd. Velikonja stond zijn plek af aan Ole Romeny en Flemming verliet het veld voor Thomas Beekman van Jong NEC. NEC hield zich beter staande in de tweede helft en stichtte vooral via Wolters aan de zijkant gevaar, maar een Nijmeegs doelpunt viel er daarna niet meer. Utrecht scoorde nog wel. Kerk tilde op aangeven van Joosten de score naar 5-1 in het voordeel van de thuisploeg.

 

NEC speelt pas volgende week vrijdag weer in de competitie vanwege de interlandperiode. De Nijmegenaren gaan dan op bezoek bij FC Den Bosch.

 

 

Wedstrijdverloop:

7' 1-0: Bahebeck.

15' 2-0: eigen doelpunt.

18' 3-0: Cerny.

47' 3-1: Hoogveld.

64' 4-1: St. Jago.

85' 5-1: Kerk.

 

Opstelling NEC: Schuurman; Lartey Sanniez, Van Eijden (46' Odenthal), Sturing, El Karouani (46' Kuipers); Hoogveld, Overtoom, Flemming (62' Beekman); Musaba (46' Wolters), Velikonja (62' Romeny), Sellouf.

 

Opstelling FC Utrecht: Houweling; Klaiber (46' Maher), Emanuelson, Troupée, Van der Maarel; Strieder, Ramselaar (46' St. Jago), Van de Streek (46' Guwara); Cerny, Dalmau (46' Kerk), Bahebeck (46' Joosten).

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS