LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-07-2017 14:25 UUR Door: Sander Janssen

NEC met tien man knap gelijk tegen Heerenveen


Foto: David van Haren

NEC heeft zaterdagmiddag verdienstelijk gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen: 2-2. De ploeg van trainer Adrie Bogers speelde een prima wedstrijd tegen de Eredivisionist, maar het duel werd vlak na rust verpest door een rode kaart. 

 

Een valse start in de eerste helft toen Martin Ødegaard al na tien minuten de score opende. NEC herpakte zich daarna en speelde bij vlagen een prima eerste helft. Met name Guus Joppen en Janio Bikel vielen op aan Nijmeegse kant. In de opbouw ging het te vaak mis, waardoor er weinig kansen te noteren waren. Warner Hahn moest wel redding brengen toen Joey Sleegers een schot loste na een pass van Jordan Larsson. Vlak voor rust zorgde Arnaut Groeneveld voor de gelijkmaker met een fraaie vrije trap op de rand van de zestien.

 

 

Vroeg in de tweede helft nam de scheidsrechter van dienst volgens velen een verkeerde beslissing. In een oefenduel stuurde hij Frank Sturing met een directe rode kaart van het veld, waardoor NEC met tien man verder moest. De Nijmegenaren werden daardoor ver naar achteren gedrukt, maar drukten vervolgens brutaal naar voren. Daardoor kwam NEC uiteindelijk op 1-2 via Sleegers. Na een combinatie met Achahbar kwam de bal terecht bij Larsson, die afspeelde op Sleegers. De aanvallende middenvelder scoorde knap.

 

Heerenveen drukte na de 1-2 door de uitgedunde defensie van NEC. Michael den Heijer was een linie naar achteren geschoven en stond naast Robin Buwalda. Dennis Johnsen maakte later de 2-2 door in de korte hoek raak te schieten. Smits hield de Nijmegenaren vlak daarna nog op de been met een goede redding.

 

Wedstrijdverloop:

10’ 1-0 Ødegaard

45’ 1-1 Groeneveld

47’ Rood Sturing

56’ 1-2 Sleegers

76’ 2-2 Johnsen

 

Opstelling NEC: Delle (46’ Smits); Joppen (72’ Hoogveld), Buwalda, Sturing, Heinloth; Bikel, Sleegers, Den Heijer; Larsson (67’ Rayhi), Achahbar (79’ Mayi), Groeneveld.

Foto: David van HarenBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS