NEC heeft zich herpakt na de zeperd tegen FC Emmen (1-0) van vorige week. De ploeg van Pepijn Lijnders won van Jong PSV: 2-0. Overtuigend was het niet, maar de broodnodige drie punten werden binnengesleept.

NEC startte hoopvol aan de wedstrijd tegen Jong PSV. Arnaut Groeneveld leek zijn draai weer gevonden te hebben en was in de beginfase verschillende keren gevaarlijk vanaf de linkervleugel; een opsteker voor NEC, ook voor de komende wedstrijden. Toch waren het de bezoekers die na een kwartier het dichtst bij een doelpunt kwamen. Donyell Malen kopte op de paal, terwijl de afvallende bal via Matthias Verreth op de voeten van Delle afketste. Een wereldredding  was nodig om een vroege achterstand te voorkomen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen de Eindhovenaren beter in de wedstrijd. Zij bleven perioden minutenlang aan de bal; NEC wist geen raad met het positiespel van de uitploeg. Er brak een fase aan waarin nauwelijks kansen werden gecreëerd door de ploeg van Pepijn Lijnders. De Nijmeegse supporters begonnen onrustig te worden, maar een minuut voor de pauze werden zij enigszins gerustgesteld; Kadioglu tikte het mislukte schot van Braken aan, waardoor de bal in een moordend tempo over de doellijn rolde: 1-0. Geluk bij een ongeluk, maar daar zal niemand wakker van hebben gelegen.

Voorsprong of niet; na rust was er direct weer reden tot ‘nuilen’. De jongelingen van PSV kregen, door het slordige spel van NEC, steeds meer het idee dat er wat te halen viel in het Goffertstadion. Reden voor Pepijn Lijnders om een ingrijpende wissel te doen. Kadioglu, die buiten zijn treffer een ongelukkige wedstrijd speelde, werd naar de kant gehaald. Jansen was zijn vervanger. De wissel leek wat los te maken, zowel bij de fans als de spelers. Een kansenregen volgde waarbij Braken (paal) en Groeneveld (redding) de hoofdrol speelden. De voorsprong vergroten lukte vooralsnog niet.

Hoewel de voorsprong nipt was, leek de wedstrijd na 75 minuten uitgespeeld. De gemoederen liepen nog hoog op toen Dirk Abels even de kluts kwijt was. Hij mocht het veld verlaten met een rode kaart voor een aanslag op Verdonk. Het was Groeneveld die de marge in de laatste minuut verdubbelde met een mooie individuele actie: 2-0.