LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-05-2018 07:22 UUR Door: Redactie

NEC maakt pas op de plaats: "Ambitie is geen linkerrijtje Eredivisie"


Nu NEC promotie naar de Eredivisie is misgelopen, maakt de club een pas op de plaats. Veel spelers zullen vertrekken en ook op kantoor zal een aantal mensen weg moeten, vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik in De Gelderlander.

Over een maand weet de directeur de precieze financiële gevolgen van minimaal nog een seizoen eerste divisie. "Maar dat we de tering naar de nering moeten zetten is duidelijk. Dat gaat ten koste van een aantal mensen. We zullen opnieuw moeten gaan bouwen."

"Ik ben aangesteld met de opdracht het structurele verlies van één tot anderhalf miljoen euro per seizoen weg te werken", vervolgt Van Schaik. "Dat bedrag werd bijgepast door investeerders of uit transferinkomsten. Dat kon niet zo doorgaan. Dus dat gaat ergens pijn doen. De ambitie is geen linkerrijtje eredivisie. Hoe NEC er nu voor staat, is dat onderkant eredivisie of top eerste divisie." Van Schaik zei in september nog dat NEC de ambitie had om rond 2022 in het linkerrijtje van de Eredivisie te spelen.

Het spelersbudget zal niet drastisch zakken, denkt Van Schaik. "We zullen er alles aan doen om dat op de top van de eerste divisie te houden. Het is een voordeel dat een aantal contracten afloopt van spelers met hoge salarissen, die dit seizoen vooral op de bank zaten. Dat scheelt een paar ton."

Ondertussen is men bij NEC druk aan het evalueren. Vanuit de fans is veel kritiek op trainer Pepijn Lijnders en technisch directeur Remco Oversier. "Maar we moeten niet iedereen die fouten maakt meteen slachtofferen. Dan krijg je onrust en geef je mensen niet de kans te leren van fouten. Ik weet ook dat ik niet alles goed heb gedaan. Maar ik ben geen wegloper."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS