Mink Peeters had dit seizoen bij NEC kunnen spelen. Bronnen rond de negentienjarige middenvelder van Real Madrid melden aan ForzaNEC dat Peeters op huurbasis naar Nijmegen had kunnen komen, maar een deal kwam niet van de grond.

Real ziet het zitten in Nijmegenaar Peeters en is van plan om zijn tot medio 2018 lopende contract te verlengen. De ex-speler van Ajax en PSV staat dit seizoen voor een verhuur in Spanje, Duitsland of Nederland.

Verschillende Eredivisieclubs zouden de komst van Peeters zien zitten, maar ook NEC was een optie. Was, want de Nijmeegse club wilde de middenvelder eerst een week als proefspeler aan het werk zien. In Madrid werd lachend gereageerd op dit voorstel.

Met Ferdi Kadioglu, Joey Sleegers en Stefan Mauk is NEC op de positie van aanvallende middenvelder overigens al prima bezet. Ook op de vleugels zijn er genoeg opties, zolang niemand vertrekt.

"Als we zo’n speler huren dan moet het garantie zijn op speelminuten, anders is elke partij een verliezer", zegt technisch directeur Remco Oversier tegen De Gelderlander. "Momenteel is het voor ons geen win-win-situatie."

Foto: Real Madrid