LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-07-2019 12:16 UUR Door: Redactie

NEC krijgt anderhalf jaar langer om Goffertstadion te kopen


NEC krijgt van de gemeente Nijmegen anderhalf jaar extra om voldoende investeerders te vinden om het Goffertstadion te kopen. Volgens de oude overeenkomst had de club tot 31 december van dit jaar om de optie te lichten. Omdat dit niet gaat lukken, maar de club wel verwacht op termijn het geld bij elkaar te krijgen, is de einddatum verplaatst.

 

NEC vindt al jaren dat de huurdruk voor het gebruik van het stadion, dat in 2003 aan de gemeente verkocht werd, hoger is dan zij kan dragen. Daarom werd na veel onderhandelen in juli 2018 een overeenkomst bereikt dat NEC het stadion mag terugkopen voor 7,6 miljoen. De huur die de club tot het moment van aankoop zou betalen, wordt afgetrokken van de verkoopprijs. Deze aftrek stopt ondanks het verlengen van de overeenkomst tot 30 juni 2021 wél op 31 december 2019, de oude einddatum van de overeenkomst.

 

‘NEC is met verschillende partijen in gesprek en geeft aan dat zij er alle vertrouwen in heeft investeerders te vinden die aankoop en verbouwing van het stadion mogelijk zullen maken’, schrijft het college aan de gemeenteraad. ‘Men heeft echter meer tijd nodig. Het verzoek is om de looptijd van de koopoptie met minimaal anderhalf jaar te verlengen. Wij hebben dit verzoek van NEC gehonoreerd, omdat wij van mening zijn dat zowel de gemeente als NEC gebaat is bij het beëindigen van de verhuurconstructie. Wij hopen dat NEC voor juli 2021 de gesprekken met een koper of consortium van kopers daadwerkelijk afrondt waardoor de club verder kan groeien en een rendabel stadion met toebehoren kan gaan exploiteren.’

 

De koopoptie voor het stadion is in het voorjaar van 2018 voorgelegd aan de Europese Commissie om er zeker van te zijn dat er bij de overeenkomst geen sprake zou zijn van ongeoorloofde staatssteun. De conclusie is dat hier inderdaad geen sprake van is. 

 

Via onze mediapartner RN7.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS